Velo breidt uit op populaire locaties

Op 12 april 2019

Het publiek deelfietssysteem Velo is sinds de start in 2011 een enorm succes. Door de steeds toenemende vraag geraken sommige stations sneller vol of leeg. Daarom installeert Velo op 7 locaties in totaal 159 extra plaatsen of ‘locks’ om een Velo te stallen.

Velo is al enkele jaren enorm populair in de stad. Eind 2018 waren er 61.963 jaarabonnementen in gebruik. Het aantal ritten steeg in 2018 met 18,9 % ten opzichte van 2017 naar 6.458.434 ritten op jaarbasis. Daardoor geraken enkele veelgebruikte Velo-stations overbevraagd en staan ze vaker leeg of vol.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Velo is op korte tijd een essentieel onderdeel gaan uitmaken van de manier waarop de Antwerpenaar zich verplaatst. Daarom komen er op 7 locaties 159 extra plaatsen bij. Enkele Velo-stations worden uitgebreid of anders ingeplant, maar er komen ook drie nieuwe stations bij.”

Aan de Ellermanstraat, de Paardenmarkt en de Schoenmarkt komt een volledig nieuw station. Aan het Centraal Station, de FOD Financiën en de Nationale Bank wordt het aantal plaatsen of ‘locks’ uitgebreid. Het Velo-station tussen de Mutsaardstraat en de Ambtmanstraat wordt verplaatst voor een betere inrichting van het plein. Er komen zo in totaal 159 plaatsen bij om een Velo te stallen.

Om deze versterking uit te voeren, gebeurt een verschuiving van capaciteit van locaties waar een overaanbod was. Het gaat om stations ’t Veer (Hoboken), Paul Vekemans (Hoboken), Verenigde Naties (Hoboken), Winkelstap (Merksem), Squarepark (Antwerpen) en Malisgoed (Wilrijk). Deze 6 stations blijven allemaal operationeel met minstens 24 plaatsen waardoor gebruikers er geen hinder van ondervinden. De stallingen die hierdoor vrijkomen, verhuizen naar de FOD Financiën en de Schoenmarkt.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is