Verderzetting opvangaanbod in zomer- en herfstvakantie voor kinderen uit wijken Moretusburg en Hertogvelden

Op 30 juni 2021, over deze onderwerpen: Senioren, Welzijn

Het zomeropvangaanbod dat stad Antwerpen in 2020 opzette voor kinderen uit de wijken Moretusburg en Hertogvelden, wordt verdergezet in de zomer- en herfstvakantie van 2021. De kinderen kunnen zo gratis op uitstap of op kamp. Daarnaast kunnen de gezinnen een jaarabonnement bij ZOO Antwerpen en zwembeurten in alle stedelijke zwembaden aanvragen.

Het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) organiseert halfjaarlijks een bloedonderzoek om de lood-in-bloedwaarden van de kinderen in de buurt van de Umicore-site in Hoboken op te volgen. In 2020 bleek hieruit dat het gemiddelde van de lood-in-bloedwaardes bij de geteste kinderen hoger ligt dan de referentiewaarde.

Stad Antwerpen werkte daarom in 2020 een zomeropvangaanbod uit voor kinderen tot en met 12 jaar, en inwonende oudere broers en zussen, uit de wijken Moretusburg en Hertogvelden. Zo zijn ze vaker uit de wijk. Het college besliste vorige week om ook in 2021 een gratis aanbod te organiseren, voor zowel de zomer- als de herfstvakantie

De kinderen uit de wijken kunnen terecht bij een dertigtal vrijetijdsaanbieders in Antwerpen en Vlaanderen. Daarnaast kunnen de gezinnen een jaarabonnement bij ZOO Antwerpen en zwembeurten in alle stedelijke zwembaden aanvragen. Meer info over het vrijetijdsaanbod is te vinden via www.antwerpen.be/moretusburg.

Het aanbod is voor de gezinnen volledig gratis. De prefinanciering van de uitgaven gebeurt vanuit de stad, deze kosten worden uiteindelijk ten laste genomen van Umicore.

Verantwoordelijk schepenen: Els van Doesburg, schepen voor gezondheids- en seniorenzorg -  Jinnih Beels, schepen voor jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is