Vijf klinkende namen als ambassadeur voor tweede editie Smaakmeesters

Op 8 september 2016, over deze onderwerpen: Horeca, Markten en Foren, Toerisme

Vijf bekende horecaondernemers scharen zich als ambassadeur achter de tweede editie van het culinaire evenement ‘Smaakmeesters’: Graham Herbert (Cocktails at Nine), Ingrid Neven (Pazzo), Johan Segers (’t Fornuis), Ronald Ferket (De Vagant) en Sepideh Sedaghatnia (Divin by Sepi). Smaakmeesters loopt heel de maand oktober in het historisch centrum, het Eilandje en het Zuid.

Ronald Ferket: “Met een aantal ondernemers leveren wij al langer inspanningen om de horeca in onze stad ook buiten Antwerpen op de kaart te zetten. ’Smaakmeesters’ is een uitgelezen kans om een ruim publiek zowel met de verscheidenheid als met de eigenheid van onze keuken te laten kennismaken.”

Heel oktober genieten

Smaakmeesters wordt georganiseerd door de stad Antwerpen samen met gepassioneerde horecaondernemers, en  vindt dit jaar plaats van zaterdag 1 tot en met maandag 31 oktober. Antwerpenaars en bezoekers genieten een volledige maand van lekker eten en drinken in de deelnemende zaken. Tijdens het openingsweekend van 1 en 2 oktober serveren de ondernemers proevertjes op straat en is er in de Antwerpse binnenstad heel wat culinairs te beleven op verschillende podia.

Groter en langer dan vorig jaar

Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme: “De tweede editie van Smaakmeesters is iets om met het water in de mond naar uit te kijken. Het evenement is aanzienlijk gegroeid en duurt ook langer dan vorig jaar. Dit jaar nemen meer dan 65 horeca- en speciaalzaken deel, verspreid over het historische centrum, het Eilandje en het Zuid. Wie dit najaar culinair verrast wil worden, kan de hele maand oktober bij de Antwerpse Smaakmeesters terecht!”

Vanaf donderdag 15 september zijn de namen van alle deelnemende horeca- en speciaalzaken hun proevertjes, die enkel te verkrijgen zijn op 1 en 2 oktober hun Smaakmeesterssuggesties, die heel de maand oktober op het menu staan het programma van het openingsweekend te ontdekken op www.smaakmeesters.be.

De mediapartners van Smaakmeesters 2016 zijn Radio 2, Njam TV, Gazet van Antwerpen, De Zondag en Culinaire Ambiance.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is