Visit Antwerpen lanceert Expeditie A, een kinderspeurtocht in de stad

Op 10 juli 2018

De kinderspeurtocht Expeditie A wil kinderen op een speelse manier laten kennismaken met Antwerpen. Vos Antigoon neemt de jonge deelnemers en hun (groot)ouders mee langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen. Onderweg krijgen de kinderen sluwe vragen en speelse opdrachten voorgeschoteld over de koekenstad.

Visit Antwerpen ontwikkelde Expeditie A voor kinderen vanaf 6 jaar. De jongste kinderen kunnen de zoektocht oplossen met een beetje hulp van de (groot)ouders, die zelf ook nog interessante Antwerpse weetjes kunnen ontdekken. Oudere kinderen kunnen zelf aan de slag.

De hele wandeling duurt ongeveer 3 uur, opdrachten inbegrepen. Het start- en eindpunt is de Grote Markt. De wandeling situeert zich voornamelijk in de historische binnenstad en biedt de keuze uit 3 of 5 km (de laatste inclusief voetgangerstunnel heen en terug).

Een greep uit de zoektocht: In welk jaar werd de Brabofontein gebouwd ? Zoek de gedenkplaat van Quinten Metsijs op de gevel van de kathedraal. Hoeveel trappen moet je op om helemaal tot bovenop de toren van de kathedraal te komen ? Onderweg geeft Vos Antigoon leuke ‘WEETJEWATJES’ mee, zoals het verhaal van Nello & Patrasche, de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde… Ondertussen kunnen de kinderen ook rebussen en woordpuzzels oplossen.

Onderweg wordt op tijd aan de nodige pauzes gedacht: leuke rust-/picknickplaatsen of speeltuinen staan op het plan. Uiteraard kan de wandeling ook in twee of drie keer gedaan worden. Achteraan in het expeditieboekje staan nog enkele leuke opdrachten voor thuis, zodat de kinderen nog kunnen nagenieten.

“Met deze speurtocht onder begeleiding van Vos Antigoon maken we een bezoek aan Antwerpen tot een heuse beleving voor de allerkleinsten. Expeditie A, een handig gidsje met uitdagende opdrachten, leuke quizvragen en mooie en kleurrijke illustraties brengt onze stad op een speelse manier onder de aandacht bij families en kinderen. En hopelijk komen ze na een aangenaam verblijf met plezier nog eens terug naar Antwerpen of raden ze onze stad  aan als kindvriendelijke bestemming bij anderen”, vertelt schepen voor toerisme Koen Kennis.

Expeditie A kost 5 euro en is verkrijgbaar aan de balies van Visit Antwerpen aan de Grote Markt en in het station Antwerpen-Centraal.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is