Vlaanderen Feest! in de Antwerpse districten

Op 3 juli 2018

Vanaf donderdag 5 juli vinden er in alle Antwerpse districten gratis activiteiten plaats in het kader van ‘Vlaanderen Feest!’, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Een overzicht is hieronder te vinden. Informatie over de plechtigheden die de stad organiseert op 11 juli volgt in een later bericht.

Antwerpen

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli vindt in het Stadspark het evenementenweekend Feesten in het Stadspark plaats. Bezoekers kunnen kuieren over de rommelmarkt, genieten van gratis optredens, zich culinair laten verwennen en deelnemen aan allerlei activiteiten. Er is veel aandacht voor duurzaamheid: zo zal er gebruik worden gemaakt van herbruikbare bekers.

Op zaterdag 7 juli zorgen een reeks dj’s, waaronder Discobaar A Moeder, Soul Shakers, Makasi en Luie Louis, voor een openluchtparty. Op zondag 8 juli staan Het Zesde Metaal, Wende en Wally op het podium. Bezoekers kunnen snuisteren tussen de hebbedingetjes van de rommelmarkt van Goegekregen, luisteren naar een streepje poëzie en kleinkunst en deelnemen aan een potje bingo met de Belgische Improvisatie Liga. Vijf foodtrucks bieden een uitgebreide keuze aan wereldkeuken aan, er is een kidszone en gratis te ontlenen sportspellen. Om 17 uur zet het district, naar jaarlijkse gewoonte, zijn meest verdienstelijke vrijwilliger in de bloemetjes.

zaterdag 7 juli (13 uur - middernacht) en zondag 8 juli (9 -22 uur)
Stadspark
Volledig programma op www.districtantwerpen.be , klik hier voor de rechtstreekse link.

Berchem

Op zaterdag 7 juli zorgt Voice Male voor ambiance tijdens Vlaanderen Feest in Berchem.
Na heel wat jaren waarin hoofdzakelijk geput werd uit het internationale repertoire van de eighties, films of diva’s, concentreren de heren van Voice Male zich nu op het repertoire van de Lage Landen.

zaterdag 7 juli om 19 uur
Frans Van Hombeeckplein
programma:

19.00 uur: dj Tournesol en een gratis drankje, aangeboden door het district
20.00 uur: optreden van Voice Male
21.20 uur: dj Tournesol

meer info: www.ccberchem.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Berendrecht-Zandvliet-Lillo

De Vlaamse feestdag wordt in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo gevierd op vrijdag 6 juli op de Solftplaats in Berendrecht.

De bewoners kunnen genieten van allerlei gratis optredens. Fanfare Willen is Kunnen uit Berendrecht trapt de avond af. Nadien kan iedereen de benen losgooien met de Antwerpse folkpop band ‘Dynamo Zjoss’. Zij trappen een spetterend feest op gang en zorgen voor leuke muziek. Daarna is het de beurt aan topgroep ‘2 Fabiola’. Zij hadden in de jaren negentig bekende hits als ‘Freak out’ en ‘Lift you up’ en treden nog steeds op in heel Europa. Voor de kinderen is er kinderanimatie voorzien: grime, een springkasteel, evenwichtsparcours en een spelkoffer.

Het verkeer wordt tijdens dit evenement omgeleid. Bussen van De Lijn volgen een omleiding vanaf 18 uur. Richting Zandvliet vanaf de Monnikenhofstraat; richting Antwerpen vanaf de Dorpstraat. De haltes ‘Kleine Bredestraat’ en ‘Solftplaats’ worden niet bediend. Er worden vervanghaltes voorzien ter hoogte van de kruispunten Kruisbos/Monnikenhofstraat, Cecilianenstraat/Antwerpsebaan en Dorpstraat/Solftplaats.

vrijdag 6 juli
Solftplaats
programma:

18.30 uur: Fanfare ‘Willen is Kunnen’
19.00 – 20.00 uur: Antwerpse folkpop band ‘Dynamo Zjoss’
22.00 – 22.50 uur: 2 Fabiola
23.00 uur: einde
19.00 – 22.00 uur: kinderanimatie

meer info: www.vrijetijdscentrumdeschelde.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Borgerhout

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli viert Borgerhout Vlaanderen Feest met het gratis evenement Festival Flandrien: 2 dagen boordevol muziek, ontspanning, springkastelen, wielerwedstrijden, concerten, wandelingen en nog veel meer. Op zaterdag is er muziek met onder andere het Waelrant-koor, Fixkes en stomende soul-funk van The Reasons. Na 22 uur wordt het feest verdergezet in Bar Brul met DJ Boots. Zondag staat in het teken van Vlaanderen Feest en van de koers. De dag start met een gezonde brunch die wordt opgeluisterd met een klassiek concert. Nadien volgen er nog optredens met onder andere The Calico’s, winnaars van Humo's Rock Rally. Ondertussen wordt in en rond het park verwoed gefietst met de Reuskens Wisselbeker, de Boelaer Kinderkoers en de Grote Prijs Sofie Goos.

zaterdag 7 juli van 12 tot 22 uur

programma

12.00 uur: dj-set
12.30 – 13.30 uur: Djefrey TM Rapper
14.00 – 15.00 uur: Joonas Tamm
15.00 – 16.00 uur: Jours Heureux
16.30 – 17.30 uur: Fixkes
18.00 – 19.30 uur: DJ Cisko + Dj Butsenzeller
20.00 – 21.30 uur: The Reasons
22.00 – 23.00 uur: Little Hook + dj Boots (Bar Brul)

zondag 8 juli van 10.30 tot 19 uur

programma:

10.30 – 12.00 uur: brunch met klassieke muziek
12.30 – 13.00 uur: Frank Marcelis
13.30 – 14.30 uur: Murga Armada
15.00 – 16.00 uur: Famous Rielemans Family Orchestra
16.30 uur: prijsuitreiking Kinderkoers
17.00 – 18.30 uur: The Calicos – winnaars Humo’s Rock Rally

Te Boelaarpark
gratis
meer info op www.borgerhout.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Deurne

De 11 juliviering werd door de jaren heen een gevestigde waarde voor Deurne. Ook dit jaar laat het district het Feest van de Vlaamse Gemeenschap niet onopgemerkt voorbijgaan. Deurne organiseert een viering in het districtshuis op woensdag 11 juli met een literair-muzikale voorstelling van Ariane Van Hasselt. Nadien nodigt het district zijn bewoners  uit op een receptie. Iedereen is welkom, maar moet wel vooraf inschrijven.

woensdag 11 juli om 15 uur in het districtshuis, Maurice Dequeeckerplein 1
Inschrijven voor de viering in het districtshuis is verplicht via district.deurne [at] stad.antwerpen.be of tel. 03 338 45 41.
alle info staat op www.deurne.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Ekeren

Op zondag 8 juli tovert Ekeren de speeltuin aan het Veltwijckpark opnieuw om tot festivalsite. Vanaf 14 uur is iedereen welkom op een pop-upterras om te genieten van originele hapjes en drankjes, kinderanimatie, nostalgische dansplaten en optredens van de enige echte Guido Belcanto, Marlijn, Bob, Frank & zussen en DJ Sam van Dam. Voor de kinderen is er de Grote Hula Show en ook Magic Danny met zijn Crazy Show.

Op donderdag 5 juli geeft Peter De Wilde om 20 uur een lezing over de Vlaamse meesters op het wereldtoneel in kasteel Hof De Bist, Veltwijcklaan 252.

donderdag 5 juli om 20 uur

lezing
kasteel Hof De Bist, Veltwijcklaan 252
inschrijven voor de (gratis) lezing ‘Vlaamse meesters op het wereldtoneel’ is verplicht, via cultuurantenne.ekeren [at] stad.antwerpen.be

zondag 8 juli van 14 tot 22 uur

feestelijkheden met optredens
speeltuin Veltwijckpark, Veltwijcklaan 27

alle info op www.252cc.be en www.ekeren.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Hoboken

In park Gravenhof kunnen Hobokenaars een fijne familiedag beleven ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Er zijn muzikale optredens en workshops. Bezoekers kunnen er iets eten, drinken en er zijn leuke randactiviteiten. Het thema van de dag is dit jaar ‘muziek’. De Jeuk Liveband treedt om 15 uur op voor de kinderen. Daarna kunnen ze deelnemen aan muziekworkshops verzorgd door Statief. De avond sluit af met de Nederlandstalige liedjes van Slagerij Vanderstukken. Roel Vanderstukken brengt een mooie mix van bekende smartlappen en goed gekozen levensliederen.

zondag 8 juli
jeugd- en cultuurcentrum Gravenhof, Louisalei 7
programma:

14.30 uur: Familiedag in park Gravenhof met randactiviteiten.
15.00 uur: optreden van de Jeuk Liveband voor kinderen.
20.00 uur: optreden van Slagerij Vanderstukken met Roel Vanderstukken
meer info: www.gravenhof.org - Klik hier voor de rechtstreekse link.

Merksem

Op dinsdag 10 juli viert Merksem Feest in de Tent. Alle Merksemnaars zijn welkom om te genieten van muziek, spektakel, animatie en lekker eten. Het wordt een echt volksfeest op het plein voor het districtshuis, dat start met een gezellige barbecue. Op het menu staan een aperitief, drie stukken vlees of een vegetarisch gerecht, slaatjes, boord en sauzen.

Mobiele theateracts zorgen voor animatie op het plein. Twee artiesten van Sol’Air brengen een spectaculaire acrobatie-act in de hoogte. Fanfare De Pandoering loopt rond en zorgt voor de nodige muziek. Tussen de optredens door zorgt dj Jan Blieck voor de muziek. Ook aan de jongste inwoners van het district wordt gedacht. Er is een springkasteel en jeugdmonitoren zorgen voor begeleiding. Een bellenblazer maakt grote reuzebellen aan een hoog tempo.

         dinsdag 10 juli vanaf 16 uur

·         Burgemeester Jozef Nolfplein

         gratis, behalve de barbecue (10 euro)
         programma:

   16.00 uur: start
   17.00 uur: start barbecue
   18.20 uur: optreden De Pandoering
   20.00 uur: dansfeest
   20.30 uur: slotspektakel Sol’Air
   21.30: dansfeest

        tickets voor de barbecue zijn aan de balie van het cultuurcentrum, telefonisch (via 03 641 62 10) of online verkrijgbaar op www.ccmerksem.be/feest-in-de-tent
         meer info: www.zomerksem.be - Klik hier voor de rechtstreekse link.

Wilrijk

Wilrijk viert het feest van de Vlaamse gemeenschap op vrijdag 6 juli met een groot openluchtconcert op de Bist, waarbij muziek in de moedertaal centraal staat.

Dit jaar pakt ‘Wilrijk Feest’ uit met twee publiekstrekkers. Om 16.30 uur bouwen de Ghost Rockers (van de gelijknamige tv-serie op Ketnet) een feestje. Zangeres Tinne Oltmans, beter bekend bij de fans als Mila, is van Wilrijk en speelt dus een thuismatch. Om 19 uur ontvangt de Bist Stef Bos. De Antwerpse Nederlander beschikt over een fenomenaal muzikaal oeuvre, waarvan ‘Papa’ en ‘Is dit nu later’ de bekendste hits zijn. Na het concert van Stef Bos tovert een dj van Radio Minerva de Bist om tot een grote dansvloer.

zaterdag 6 juli van 16.30 tot 22 uur
Bist, Wilrijk
vrije toegang
programma:

16.30 uur: Ghost Rockers
19.00 uur: Stef Bos
20.30 uur: dansfeest met Radio Minerva

fietsenparking ter plaatse, uitgebreide autoparking op wandelafstand onder A12-viaduct
meer info: www.wilrijk.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is