Werken aan nieuwe sporthal in Ekeren van start

Op 23 juni 2016, over deze onderwerpen: Recreatie, Sport

Op maandag 27 juni starten de voorbereidende werken aan het nieuwe sportgebouw in Ekeren. De gloednieuwe hal zal gebouwd worden in het Hagelkruispark tussen de atletiekpiste en Zwembad De Schinde.
In de nieuwe sporthal zullen lokalen zijn voor de gymclub Deugd en Moed. Ook atletiekclub AC Break en voetbalclub FC Vaso krijgen er kleedkamers, vlakbij het voetbal- en atletiekveld.
 
“Deugd en Moed is met bijna zeshonderd leden een van de grootste turnclubs in de provincie”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Hun trainingen gebeuren nu op twee locaties en in drie zalen. Door dit de centraliseren in één nieuw turngebouw, krijgt Deugd en Moed een eigen clublokaal waarbij we alle kansen geven aan de club om te groeien. Daarnaast geven we de mogelijkheid aan atletiekclub AC Break en voetbalclub FC Vaso om hun kantines te moderniseren. Samen met het zwembad De Schinde en de atletiekpiste krijgen we zo een aangename sportcluster in het Hagelkruispark.”
“Het ontwerp van de sporthal is van de hand van het architectenbureau Tomas Nollet en Hilde Huyghe en zal een passiefgebouw zijn, wat betekent dat het goed geïsoleerd en dus energiezuinig is”, zegt schepen voor patrimonium Philip Heylen.
 
Begin juli starten de archeologische opgravingen op het domein. Bij de bouw van het zwembad in 2007 werden er resten van een ijzertijdnederzetting (700-50 v. Chr.) ontdekt, waaronder resten van paalwoningen. Proefonderzoek zal uitwijzen of er zich op de plaats van de nieuwe sporthal ook restanten bevinden.  In augustus start de aannemer met de grondwerken. Vanaf oktober wordt aan het gebouw zelf gewerkt. Er wordt verwacht dat de werken afgerond zijn tegen het einde van 2017.

Verantwoordelijken:  Rob Van de Velde, schepen voor onroerend erfgoed; Ludo Van Campenhout, schepen voor sport; Sabine Coene, districtsschepen voor sport
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is