Winkelen, gezelligheid en cultuur gaan hand in hand in Antwerpse binnenstad op zondag 5 juni

Op 2 juni 2016, over deze onderwerpen: Middenstand, Recreatie, Toerisme

Op zondag 5 juni kunnen shoppers weer winkelen in de Antwerpse binnenstad. Van 12 tot 18 uur openen heel wat winkels opnieuw de deuren. De Antwerpse horecazaken en stedelijke musea zijn klaar om shoppende Antwerpenaars en bezoekers te verwelkomen.

Aanstaande zondag is het winkelhart van Antwerpen opnieuw open. Koen Kennis, schepen voor toerisme en middenstand: “Shoppers zijn gecharmeerd door het kwaliteitsvolle en uitgebreide aanbod op wandelafstand in Antwerpen. Maar we hebben uiteraard meer te bieden dan enkel winkelen. Shoppen op een winkelzondag wordt meestal gecombineerd: met een restaurant- en/of cafébezoek of een culturele uitstap. Al onze musea zijn open op zondag. Gezelligheid troef in Antwerpen dus. Iedereen welkom!”

Meer info over de musea en de lopende expo’s is te vinden op www.antwerpen.be/musea.

Extra animo

Ook de handelaars in de Antwerpse binnenstad zorgen op de winkelzondag voor extra animo. Zo krijgen shoppers in de modewijk de kans om een klantenkaart van handelaarsvereniging Quartier National te activeren en een prijs te winnen. De hoofdprijs is een waardebon van 1000 euro, te besteden bij de deelnemende handelaars. In aanloop van het EK voetbal kunnen shoppers zich ook ‘zoals een echte kampioen’ gratis naar hun favoriete winkels laten brengen in een comfortabele fietstaxi. De ‘Champions Cab’ van de handelaars van shoppingcenter Century Center rijdt van 10 tot 18 uur over de as Meir - De Keyserlei - Centraal Station.

Gratis wifi

De gratis wifi van de stad laat de bezoekers toe hun favoriete momenten meteen online te delen met hun vrienden en extra info op te zoeken. Iedereen kan surfen via de gratis wifi op de drukst bezochte plaatsen in Antwerpen, onder meer op de centrale winkelas die loopt over de De Keyserlei, de Leysstraat en de Meir tot aan de Boerentoren. Ook op het Koningin Astridplein, de Wapper, het Theaterplein, de Groenplaats, de Grote Markt, de Oude Koornmarkt, de Suikerrui en op het Steenplein is er gratis wifi. Een overzicht van alle locaties staat op www.visitantwerpen.be/detail/wifi. De gratis wifi van de stad is beschikbaar onder de naam ‘_Antwerp Free Wi-Fi’.

Winkelhart blijft bereikbaar op een slimme manier

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad en de parkings in de stationsomgevingen en aan de rand van de kernstad gebruiken. De park-and-rides en parkings sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie met de wagen komt, volgt het best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings in het centrum van de stad. Op de website www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo terug om Antwerpen te bereiken, en info over de werken in en rond de stad.

Een overzicht van alle park-and-rides staat hier: www.slimnaarantwerpen.be/nl/naardestad/auto/p-r.

Een overzicht van alle publieke parkings staat hier: www.slimnaarantwerpen.be/nl/naardestad/auto/parkings  

Ook de parkings in de stationsomgevingen bieden een goede bereikbaarheid:

parking station Antwerpen-Berchem

aansluiting met tram 4 (Groenplaats), 9 (Meir en Groenplaats) en 11 (Melkmarkt)

de twee parkings aan station Antwerpen-Centraal (aan het Kievitplein)

aansluiting met premetrolijnen. In premetrostation Diamant kunnen bezoekers met tram 9 en 15 naar de Meir en de Groenplaats, in premetrostation Astrid met tram 3 en 5.

Verder kunnen bezoekers ook parkeren aan de rand van de kernstad op de parking aan de Desguinlei en met tram 4 of 24 naar het centrum rijden.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor toerisme, middenstand en mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is