Winnaar Apps from Antwerp brengt vrijwilligers en verenigingen online samen

Op 21 oktober 2016, over deze onderwerpen: Digitalisering

Een website waar vrijwilligers en verenigingen elkaar makkelijk vinden. Met dit concept wonnen de ontwikkelaars van Give a Day de wedstrijd Apps from Antwerp. Ze kregen hierbij de steun van de stad. Vandaag stelden ze hun website voor in aanwezigheid van schepen voor jeugd en leefmilieu Nabilla Ait Daoud.

Eind februari 2016 startte de stad Antwerpen met Apps from Antwerp. Iedereen kreeg de kans om ideeën in een Brainstormbox te posten die de stad beter maken voor haar inwoners, bezoekers, studenten en bedrijven. Ontwikkelaars konden zich daardoor laten inspireren, of ze konden er ideeën uitwisselen. Er werden 26 ontwikkelaars weerhouden voor de volgende ronde. In juni kon iedereen stemmen voor zijn favoriete app en dat werd ook massaal gedaan, met meer dan 5000 uitgebrachte stemmen.

Met meer dan 20% van het totaal aantal stemmen kwam Give a Day als winnaar van Apps from Antwerp uit de bus. De ontwikkelaar kreeg een financiële ondersteuning van de stad van 20 000 euro, en hulp van een extern bedrijf voor zijn digitale strategie en PR-aanpak. Vandaag stelde Give a day hun nieuwe website voor: https://www.giveaday.be

Het resultaat is een website voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen en verenigingen die vrijwilligers zoeken. Op giveaday.be vinden ze elkaar op basis van locatie, interesses, beschikbare tijd en vaardigheden. Er wordt ook ingezet op het gemeenschapsgevoel. Zo kunnen vrijwilligers uit de buurt elkaar leren kennen of samen met hun school, vrienden, vereniging,… een vrijwilligersgroep opstarten.

De andere apps

De toepassingen van Gifts by Sir en StreetArtAntwerp, die tweede en derde eindigden, zijn nog in ontwikkeling. Net als Give a Day kregen ze zowel financiële als inhoudelijke ondersteuning van de stad Antwerpen. De eerste acht laureaten kregen bovendien een groot bedrijf in de web-/app-sector binnen Antwerpen als partner om hun concept zo goed mogelijk uit te werken.

Meer informatie vinden geïnteresseerden op www.appsfromantwerp.be.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is