Winnaars Apps from Antwerp 2017 bekend

Op 1 augustus 2017

De drie winnaars van de ontwikkelwedstrijd Apps from Antwerp zijn bekend. Bijna 6000 mensen brachten hun stem uit voor een van de 17 ingediende voorstellen. Op de eerste plaats eindigde de app Seesr. BlueBear en ROOKU kaapten respectievelijk de tweede en de derde plaats weg. De stad Antwerpen ondersteunt de ontwikkelaars die de meeste stemmen kregen in het verder uitwerken van hun toepassing.

Na het succes van de vorige editie organiseerde de stad Antwerpen de wedstrijd Apps from Antwerp dit jaar opnieuw. In maart ging de selectie van start. Eind mei was de deadline voor het indienen van de cases, waarvan uiteindelijk 17 voorstellen werden weerhouden. Van 16 tot en met 30 juni kon iedereen vervolgens stemmen voor zijn favoriete app. Dat werd ook massaal gedaan, met meer dan 6000 uitgebrachte stemmen, ongeveer 1000 meer dan vorig jaar.

Eerste plaats: Seesr

Met bijna 25 procent van het totaal aantal stemmen kwam ‘Seesr’ als winnaar uit de bus.

Seesr biedt koppels de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige manier de ideale date-activiteit te vinden. Op basis van de gekozen interesses van de gebruikers en het type uitstap waarnaar ze op zoek zijn, worden er verschillende vernieuwende en leuke activiteiten getoond. Afhankelijk van de activiteit kan deze ofwel rechtstreeks geboekt en betaald worden, ofwel worden de contactgegevens en andere nuttige informatie getoond. Daarnaast is Seesr ook een medium voor aanbieders van date-activiteiten.

De ontwikkelaars krijgen een financiële ondersteuning van de stad van 20.000 euro, en hulp van een extern bedrijf voor hun PR-aanpak.

Tweede laureaat: BlueBear

Op de tweede plaats, met bijna 20 procent van de stemmen, eindigde ‘BlueBear’.

BlueBear is een online marktplaats voor unieke sport- en vrijetijdsactiviteiten. Aanbieders kunnen er hun activiteiten promoten en klanten krijgen een handig overzicht, waarbij ze onmiddellijk kunnen reserveren. Van kitesurfen tot virtual reality, een sessie cryo sauna tot een stuntvlucht in een dubbeldekvliegtuig boven Antwerpen: BlueBear toont een waaier van unieke activiteiten, die voldoen aan de vooraf door de gebruiker bepaalde zoekcriteria.

Ook BlueBear krijgt een serieuze financiële duw in de rug, van 15.000 euro, en een extra ondersteuning op het vlak van communicatie.

Derde winnaar: ROOKU

ROOKU sluit de top drie af en kan rekenen op een ondersteuning van 10.000 euro, en extra inhoudelijk advies op het vlak van onderwijsnoden.

ROOKU is een sms-platform dat de communicatie verbetert tussen scholen en ouders. Scholen kunnen een of meerdere online-account(s) aanmaken om van deze dienst gebruik te maken. Ouders moeten enkel hun akkoord voor het ontvangen van de tekstberichten geven; ze hoeven nergens te registreren of aan te melden.

Ook ondersteuning voor plaats vier tot en met acht

De winnende ontwikkelaars krijgen tot 31 oktober de tijd om hun app te realiseren, met de steun van de stad. Maar ook de nummers vier tot en met acht kunnen - indien ze hun app verder willen ontwikkelen - hulp krijgen. Een aantal toonaangevende bedrijven geven hen advies op het vlak van marketing, wetgeving en/of logistiek.

De volledige top 8:

‘Seesr’
‘BlueBear’
‘ROOKU’
‘De Gelukszaaiers’: als gebruiker verzin je hoe je iemand gelukkig kan maken, en geef je op een kaart aan waar en wanneer dat kan gebeuren.
‘Ziro’: Ziro wil restaurants helpen om hun resterende maaltijden aan te bieden aan een verminderde prijs.
‘A Clean City’ is een app die informatie bundelt over recycleren en afvalbeheer. Zo laat hij de dichtstbijzijnde publieke vuilnisbakken en glascontainers in Antwerpen zien.
‘Het Station’ van de Boekenkaravaan koppelt voorlezers snel en op maat aan aanvragers.
‘IZI’ vereenvoudigt dagelijkse routines waardoor gebruikers van deze app veel tijd besparen. Wie zijn smartphone tegen een IZI-aanraakpunt (= IZI-tag) houdt, laadt een persoonlijk profiel met alle gekozen functionaliteiten binnen handbereik.

Uitgebreide info over de wedstrijd is te vinden op www.appsfromantwerp.be.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is