Winnaars Apps from Antwerp 2018 bekend

Op 9 november 2018, over deze onderwerpen: Digitalisering

De drie winnaars van de ontwikkelwedstrijd Apps from Antwerp zijn bekend. Een professionele jury verkoos Retronautis, C@r en De Gelukzaaiers. De stad Antwerpen ondersteunt deze ontwikkelaars in het verder uitwerken van hun toepassing.

Na het succes van de vorige edities organiseerde de stad Antwerpen de wedstrijd Apps from Antwerp dit jaar opnieuw. In september ging de selectie van start. Eind oktober konden de geselecteerde kandidaten hun app komen pitchen voor een professionele jury.

Drie winnaars

De jury koos deze drie projecten als winnaars:

Retronautis: Deze toepassing laat zien hoe de stad door de jaren heen veranderd is, door op basis van geschiedkundige kaarten foto’s van vroeger én nu te tonen.
C@r: Aan de hand van elkaars nummerplaten kunnen autochauffeurs met elkaar communiceren.
De gelukzaaiers: Een applicatie waarmee gebruikers activiteiten delen waar zij gelukkig van worden. Anderen kunnen dan afspreken om deze activiteit samen te beleven.

De drie ontwikkelaars krijgen elk een financiële ondersteuning van de stad van 18.000 euro, en hulp van een extern bedrijf bij de verdere uitwerking van hun toepassing. Binnen enkele maanden wordt dan een eerste versie van de apps verwacht.

Alle info over Apps from Antwerp is te vinden op www.appsfromantwerp.be.  

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is