Winter in Antwerpen groot succes

De verrassendste wintervakantie was dit jaar in Antwerpen te beleven tijdens Winter in Antwerpen van 10 december tot 8 januari.  Bijna 1.250.000 bezoekers vonden in hartje stad alle ingrediënten voor een onvergetelijk eindejaar. “Antwerpen was dé place to be tijdens de feestdagen. De vernieuwde formule voor Winter in Antwerpen valt duidelijk in de smaak”, zegt burgemeester Bart De Wever. “We telden 16 % meer bezoekers. Dat heeft uiteraard ook te maken met het feit dat de kerstmarkt de hele periode door geopend bleef en het ideale weer. We kunnen echt spreken van een succeseditie.”

Winter in Antwerpen begon veelbelovend met een fabelachtig openingsfeest. 110.000 bezoekers gaven er hun ogen de kost. Kunstschaatser Kevin Van der Perren schaatste op artistieke wijze de overdekte ijspiste op de Groenplaats in en aan de Schelde toonden Scala & Kolacny Brothers, in een unieke samenwerking met de Koninklijke Balletschool, hun magie. Er waren indrukwekkende en sfeervolle projecties op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en op het stadhuis.

Traditioneel werd ook de kerstmarkt goed gesmaakt. 900.000 bezoekers kuierden langs bijna 100 chalets op de Groenplaats, Suikerrui, Grote Markt en het Steenplein.  Ook de overdekte ijspiste op de Groenplaats was populair: 44.000 liefhebbers gingen er een rondje schaatsen. Verder maakten 40.000 romantische zielen een rondje in het reuzenrad. Van de tubing roetsjten 20.000 mensen naar beneden.

Op 31 december, middernacht, kwamen 85.000 toeschouwers de hemel boven de Schelde bewonderen tijdens het eindejaarsvuurwerk. Dat werd voorafgegaan door een optreden van Discobaar A Moeder waarop 10.000 aanwezigen genoten van de gekste plaatjes.

Het nieuwe jaar werd feestelijk ingezet met een nieuw concept: de Winter-BBQ. Die vond plaats op de Scheldekaaien (ter hoogte van de voetgangerstunnel), waar 15.000 Antwerpenaars klonken op een voorspoedig 2017 met zicht op de Schelde. Ze genoten er onder meer van:

         6000 stukjes vlees, 3000 worsten, 1.500 groenteburgers en 750 halalporties
         6500 porties friet
         8000 liter bier.             

Kerstboomverbranding als feestelijke staart

Winter in Antwerpen krijgt nog een staartje met de kerstboomverbranding. Die vindt plaats op Linkeroever (Frederik Van Eedenplein), op zaterdag 14 januari van 17 tot 23 uur. Bezoekers genieten er gratis van een vuurshow, livemuziek en lekkere drankjes.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Koen Kennis, schepen voor toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is