Zorgbedrijf Antwerpen opent dienstencentrum Oosterveld, 72 serviceflats en kinderdagverblijf Vlindertuin in Wilrijk

Op 9 juni 2018, over deze onderwerpen: Welzijn

Op het kruispunt van de districten Wilrijk, Berchem en Antwerpen kunnen senioren  terecht in het gloednieuwe dienstencentrum Oosterveld. Zorgbedrijf Antwerpen heeft het nieuwe dienstencentrum, de 72 serviceflats en het nieuwe kinderdagverblijf Vlindertuin op zaterdag 9 juni officieel geopend.

Wilrijk telt meer dan 10.000 60-plussers. Voor hen en andere senioren uit de buurt trok Zorgbedrijf Antwerpen in de Oosterveldwijk het nieuwe dienstencentrum en 72 serviceflats op. Dat alle flats intussen al zijn verhuurd of verkocht,  bevestigt dat er vraag was naar extra aanbod voor senioren op deze locatie. Heel wat mensen vonden ook al hun weg naar het nieuwe dienstencentrum. Zo aten sinds begin dit jaar gemiddeld meer dan 1.000 bezoekers per maand in het dienstencentrum een lekkere driegangenlunch.

Op dezelfde locatie opende kinderdagverblijf Vlindertuin de deuren, waar elke werkdag 88 baby’s en peuters welkom zijn. Vlindertuin is een bedrijfscrèche voor de medewerkers van Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA), Universiteit Antwerpen en Zorgbedrijf Antwerpen.

Op het openingsfeest was er heel wat te zien en te doen voor jong en oud. De bezoekers genoten van muziek, poppentheater, lekker eten, een infomarktje… Er waren ook rondleidingen in het dienstencentrum en het kinderdagverblijf, met een bezoek aan een serviceflat op de bovenste verdieping van de parktoren waar iedereen kon genieten van het uitzicht op het groen van het Middelheim- en Nachtegalenpark en de skyline van de stad. 

Uitbreiding aanbod voor senioren in Wilrijk

Met het nieuwe dienstencentrum en de serviceflats van Oosterveld breidt Zorgbedrijf Antwerpen zijn aanbod voor senioren in Wilrijk uit. De deuren gingen 7 maanden geleden al open, maar nu is de nieuwe locatie ook officieel geopend.

Het district Wilrijk telt nu 4 dienstencentra (Oosterveld, Oversnes, Romanza en Valaar), een woonzorgcentrum (Bloemenveld) en 323 serviceflats. Ook de medewerkers van de thuisdiensten van Zorgbedrijf Antwerpen (poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, thuisverpleging, vervoer…) komen aan huis bij heel wat Wilrijkse senioren.

Bovendien is Zorgbedrijf Antwerpen al gestart met het volgende project in Wilrijk: aan de Krijgslaan, in de groene omgeving van het Neerlandpark, komt het nieuwe dienstencentrum Boeksveld met 79 serviceflats. De naam Boeksveld is gekozen samen met de heemkundige kring van Wilrijk. Bewoners kunnen er vanaf eind 2019 hun intrek nemen in de nieuwe, instapklare flats met 1 of 2 slaapkamers. Daarmee komt Zorgbedrijf Antwerpen tegemoet aan de groeiende vraag van senioren om comfortabel te kunnen wonen, in hun vertrouwde buurt en met de mogelijkheid van een uitgebreide dienstverlening.

Oosterveld: een bruisend dienstencentrum voor Wilrijk

Alle diensten en activiteiten van dienstencentrum Oosterveld staan open voor de bewoners van de flats, senioren uit de buurt of andere geïnteresseerden. Het activiteitenaanbod breidt voortdurend uit. Er is ook een terras om gezellig iets te drinken of even halt te houden tijdens een fietstocht. Naast een gezellige ontmoetingsplaats voor senioren uit de wijk, kan iedereen ook in het dienstencentrum terecht voor informatie over thuisdiensten zoals poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, kraamzorg, vervoer...

Dit najaar staan trouwens heel wat leuke activiteiten op het programma in dienstencentrum Oosterveld: Paul Goossens komt vertellen over ‘1968, het jaar dat niet wil sterven’, er staan bier- en koffieproeverijen op de agenda, Wouter Deboot die ‘Dwars door Amerika’ fietste voor tv-programma Iedereen beroemd vertelt over zijn reis, er is een workshop stijladvies…

Vlindertuin: kinderdagverblijf voor 88 baby’s en peuters

Sinds april is het nieuwe kinderdagverblijf Vlindertuin van Zorgbedrijf Antwerpen in gebruik. Vlindertuin is een bedrijfscrèche voor medewerkers van Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA), Universiteit Antwerpen en Zorgbedrijf Antwerpen.

Er zijn 5 leefgroepen voor in totaal 88 kindjes van drie maanden tot drie jaar oud. Elke leefgroep heeft vaste en ervaren kinderverzorgsters, zodat kinderen en ouders altijd vertrouwde gezichten zien. Elke groep heeft ook een eigen onthaalruimte, een open keuken, een verzorgings- en sanitaire ruimte, twee of drie slaapkamers en een aangrenzende buitenruimte. Verzorging, activiteiten en voeding gebeuren op het ritme van de kinderen.

Vlindertuin is open van maandag tot vrijdag van 6.30 tot 18.30 uur. Een dag kinderopvang kost 32 euro, inclusief voeding (behalve flesvoeding), luiers en basisverzorgingsproducten.

Alle serviceflats verhuurd of verkocht

Alle 72 serviceflats zijn verhuurd of verkocht en intussen bewoond. De flats bevinden zich op de 12 verdiepingen boven het dienstencentrum. Ze zijn volledig op maat van senioren opgetrokken en uitgerust met alle comfort: een aangename woonruimte met terras dat op frisse dagen met glas kan worden afgesloten, een ingebouwde keuken, een badkamer met inloopdouche, een aansluiting voor wasmachine en droogkast, stopcontacten op aangepaste hoogte, een antisliplaag op de vloer, een noodoproepsysteem en aansluitingen voor telefonie en internet. De flats zijn rolstoeltoegankelijk, ruim en licht en zo gebouwd dat de energiefactuur zo laag mogelijk is. Er zijn 1 of 2 slaapkamers en er is een ondergrondse parking met oplaadpunten voor elektrische fietsen.

De parktoren ligt in de groene omgeving van het Middelheim- en het Nachtegalenpark. Vanop het terrein hebben bewoners rechtstreeks toegang tot het park. Het is aangenaam fietsen en wandelen in de omgeving en ook de stad is dichtbij, want dienstencentrum en serviceflats Oosterveld liggen op het kruispunt van de districten Antwerpen, Berchem en Wilrijk.

Verspreid over alle districten van de stad Antwerpen verhuurt Zorgbedrijf Antwerpen meer dan 3.350 serviceflats, waarvan de nieuwbouwprojecten ook te koop worden aangeboden. Elke inwoner van België vanaf 65 jaar kan in een serviceflat van Zorgbedrijf Antwerpen wonen. Wie zorgbehoevend is, kan al vanaf 60 jaar een serviceflat aanvragen. Ondertussen heeft Zorgbedrijf Antwerpen nog meer dan 800 serviceflats verspreid over het Antwerpse grondgebied in aanbouw.

Gratis kennismakingsbrochure serviceflats

Wie interesse heeft om een nieuwbouw serviceflat te kopen of huren in Wilrijk of elders, kan gratis de  kennismakingsbrochure aanvragen op www.zorgbedrijf.antwerpen.be of contact opnemen met de klantendienst. Alle informatie met inbegrip van alle huur- en koopprijzen is ook te vinden op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/serviceflats.  

Senioren die op de hoogte willen worden gehouden van het nieuwbouwproject Boeksveld aan de Krijgslaan kunnen hun gegevens bezorgen aan de klantendienst. Die contacteert alle geïnteresseerden zodra er infosessies worden georganiseerd over de flats.

Klantendienst Zorgbedrijf Antwerpen:

03 431 31 31 - klantendienst [at] zorgbedrijf.antwerpen.be

www.zorgbedrijf.antwerpen.be  

www.facebook.com/zorgbedrijfantwerpen   

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is