Zorgbedrijf Antwerpen steekt senioren een hart onder de riem met verzoeknummers op Radio Minerva

Op 20 maart 2020, over deze onderwerpen: Senioren

Veel senioren zijn momenteel gescheiden van de mensen die hen het meest dierbaar zijn. Zorgbedrijf Antwerpen zorgt er op verschillende manieren voor dat families contact kunnen blijven houden. Nu kan iedereen ook een verzoeknummer aanvragen op Radio Minerva: in de woonzorgcentra luisteren de bewoners mee en ook bij veel senioren thuis en in de serviceflats staat de radio afgestemd op Minerva.

Familieleden kunnen door de corona-maatregelen momenteel niet in het woonzorgcentrum op bezoek en ook bij senioren die in serviceflats of elders wonen, dreigt sociaal isolement. Daarom lanceren Zorgbedrijf Antwerpen en Radio Minerva ‘Zeg het met een plaatje’. Familieleden kunnen een verzoeknummer aanvragen voor (groot)ouders, tantes, ooms… en omgekeerd kunnen senioren een plaatje aanvragen voor hun familie.

Elke dag tussen 10 en 12 uur draait Radio Minerva in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen verzoeknummers van mensen die elkaar missen. De presentatoren zenden van thuis het programma uit. Luisteren doe je op 98.0 fm en op de website van Radio Minerva. Plaatjes aanvragen kan op de website van Zorgbedrijf Antwerpen. Klik hier voor de rechtstreekse link.

‘Zeg het met een plaatje’ is niet de enige manier waarop Zorgbedrijf Antwerpen contact probeert te vergemakkelijken.

In de woonzorgcentra helpen medewerkers bewoners om te videobellen, whatsappen…
Via de Facebookpagina’s worden foto’s en berichten uitgewisseld.
Heel wat woonzorgcentra en dienstencentra hebben brieven of kaartjes ontvangen van buurtbewoners, tekeningen van kinderen… en de senioren schrijven vaak ook een briefje terug. Zo is er de corOMA post van dienstencentra De Olijftak, Essenhof en Seefhoek.
Woonzorgcentrum Sint Bartholomeus doet een oproep om de 100ste verjaardag van mevrouw Elst niet zomaar te laten voorbijgaan. Ze vragen om de eeuwelinge massaal kaartjes te sturen en haar een onvergetelijke verjaardag te bezorgen.
Woonzorgcentrum Gitschotelhof heeft een ‘zwaairaam’: bewoners zien familieleden die langskomen en kunnen tegelijk via de telefoon met hen praten.
Handelaars komen soms langs met producten die ze niet meer kunnen verkopen. Zo werd woonzorgcentrum Vinck-Heymans letterlijk in de bloemetjes gezet door de bloemenzaak op de hoek van de straat.
In Berchem boden buren aan om boodschappen te doen voor de bewoners van woonzorgcentrum Sint Maria, zodat die hun favoriete weekblad of andere zaken niet moeten missen. En de bewoners daar maakten een filmpje waarin ze voor hun (achter)(klein)kinderen ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ zingen.
Woonzorgcentrum Lichtenberg organiseert volgende woensdag een sessie ‘balkonzingen’. Steven De Lelie zingt in de centrale tuin en alle bewoners kunnen meezingen.
De bewoners van woonzorgcentrum Bloemenveld waren erg blij met de mooie tekeningen van de kleuters van de Johannesschool.
Bij woonzorgcentrum De Pelikaan kwam Antwerp Dynamite een spandoek hangen om de medewerkers een hart onder de riem te steken.

Ook praktisch zorgt Zorgbedrijf Antwerpen natuurlijk voor ondersteuning.

De thuisdiensten blijven operationeel, ook voor wie ziek is.
Nieuw zijn de afhaalmaaltijden en maaltijden aan huis die 7 dagen op 7 worden geleverd in alle districten van Antwerpen.
Daarnaast bekijkt Zorgbedrijf Antwerpen hoe de dienstverlening maximaal kan worden ingezet om senioren te helpen, door bijvoorbeeld de was op te halen en proper terug te brengen, boodschappen te doen…
Wie dringend hulp nodig heeft, kan eveneens een beroep doen op Zorgbedrijf Antwerpen.
Partnerorganisatie Beego heeft een gratis hulplijn voor digitale bijstand om mensen te helpen die willen videobellen, chatten, foto’s doorsturen of downloaden…

Wie vragen heeft, kan  de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen bellen op 03 431 31 31 of e-mailen naar klantendienst [at] zorgbedrijf.antwerpen.be. Informatie is ook beschikbaar op www.zorgbedrijf.antwerpen.be en op de Facebookpagina van Zorgbedrijf Antwerpen.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is