Zorgbedrijf Antwerpen stelt nieuwe serviceflats Cadix (Eilandje) voor aan geïnteresseerde senioren

Op 23 november 2018, over deze onderwerpen: Wonen

De bouw van het nieuwe dienstencentrum Cadix en 65 serviceflats op het Eilandje in Antwerpen schiet goed op. In het najaar van 2019 zal alles klaar zijn. Zorgbedrijf Antwerpen organiseert de eerste infosessies voor senioren die interesse hebben in een flat. Meer dan 100 geïnteresseerden schreven zich al in en de eerste infosessie woensdag was een succes. Er zijn nog enkele plaatsen voor de infosessies van zaterdag en volgende woensdag. Ook begin volgend jaar volgen nog infosessies.

Het nieuwe dienstencentrum en de 65 serviceflats met 1 of 2 slaapkamers liggen aan een wandelboulevard bij het water, vlakbij winkels en het nieuwe ZNA-ziekenhuis op het Eilandje. Ook het openbaar vervoer, het stadscentrum en Park Spoor Noord zijn dichtbij. Zorgbedrijf Antwerpen start binnenkort met de verhuur en de verkoop van de flats.

Serviceflats Cadix en dienstencentrum

De nieuwbouw serviceflats hebben 1 of 2 slaapkamers en een terras. Alle flats hebben een woonruimte met veel lichtinval, een ingerichte keuken, een berging met ruimte voor wasmachine en droogkast, een badkamer met inloopdouche en het slimme, persoonlijke alarmsysteem Vital van Zorgbedrijf Antwerpen. Het U-vormige gebouw telt 5 verdiepingen en er is een ondergrondse parking en een groentuin. In het dienstencentrum op het gelijkvloers kunnen bewoners en buurtbewoners terecht voor betaalbare maaltijden, activiteiten, cursussen en diensten.

Flats te koop en te huur

De nieuwbouw serviceflats van Cadix zijn te huur of te koop via een woonrechtcertificaat. Dat is vergelijkbaar met een obligatie (kasbon) waaraan een woonrecht voor 20 jaar is verbonden. Bij een verhuis naar een woonzorgcentrum, bij overlijden of uiterlijk na 20 jaar, krijgt de intekenaar het initieel geïnvesteerde kapitaal terug.

De huur- en koopprijzen bestaan telkens uit 2 delen: een deel van het bedrag vergoedt de woonfunctie, het andere deel service (het persoonlijke alarmsysteem, de ondersteuning door de woonassistent, voorrang op diensten van Zorgbedrijf Antwerpen bij bijvoorbeeld een verhuis naar een woonzorgcentrum…). De overheid verplicht serviceflataanbieders om dit apart in rekening te brengen: het gaat om een vergoeding van 7,10 euro per flat per dag.

Huurprijzen:
vanaf 578 euro per maand + 7,10 euro per dag (service)
Koopprijzen:
vanaf 188.900 euro eenmalig (woonrechtcertificaat) + 7,10 euro per dag (service)
Kopers kunnen ervoor kiezen om de servicekost vooruit te betalen of via een maandelijkse betaling. Er zijn verschillende formules mogelijk.

Infosessies Cadix

Wie alvast een kijkje wil komen nemen bij de serviceflats Cadix is welkom op de infosessies met bezoek aan de modelflat. Er zijn nog enkele plaatsen voor de infosessies op zaterdag 24 november van 14 tot 17 uur en woensdag 28 november van 14 tot 17 uur.

Begin volgend jaar staan nieuwe infosessies op de agenda. Geïnteresseerden die daarvoor een uitnodiging willen ontvangen, kunnen hun contactgegevens doorgeven aan de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen.

Alle infosessies vinden plaats in het CVO Technicum Noord-Antwerpen aan de Londenstraat 43, vlakbij de nieuwe serviceflats.

Inschrijven kan bij de klantendienst van Zorgbedrijf Antwerpen (tel. 03 431 31 31, klantendienst [at] zorgbedrijf.antwerpen.be) of via www.zorgbedrijf.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Meer informatie over de flats staat op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/serviceflatscadix.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is