Zorgbedrijf Antwerpen zamelde zorgmateriaal en brillen in voor het goede doel

Op 22 december 2015, over deze onderwerpen: Ontwikkelingssamenwerking

Zorgbedrijf Antwerpen organiseerde de voorbije weken twee initiatieven voor het goede doel. Klanten en medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpen zamelden in de dienstencentra en woonzorgcentra brillen in voor slechtzienden. Daarnaast schenkt Zorgbedrijf Antwerpen op vraag van een van de medewerkers bedden en ander zorgmateriaal aan een ziekenhuis in Kameroen.

Hulpgoederen voor Kameroen

Cathrien Lum werkt als zorgkundige in woonzorgcentrum Melgeshof. Zij is afkomstig van Kameroen en stelde daar vast dat een lokaal ziekenhuis dringend behoefte heeft aan zorg- en onderhoudsmateriaal. Samen met enkele andere vrijwilligers richtte ze daarom de organisatie The Bridge op om geld en materiaal in te zamelen.

Zorgbedrijf Antwerpen bracht op haar vraag een aantal bedden en ander zorgmateriaal samen dat niet meer wordt gebruikt in de zorgverlening. The Bridge verscheept dat nu naar het Community Center in Mbu, een dorp in Kameroen.

Brillen voor slechtzienden in Afrika en Latijns-Amerika

Daarnaast hebben de klanten en medewerkers in de diensten- en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen liefst 793 brillen ingezameld die hergebruikt kunnen worden. Dat gebeurde naar aanleiding van een wereldwijd initiatief van de Lions-organisatie en in samenwerking met de Lions Club Antwerpen Middelheim.

Oogartsen meten de brillen op en reinigen en herstellen ze in een labo in Le Havre, waarna transportbedrijven ze over de hele wereld vervoeren. Lokale Lionsclubs overhandigen de brillen vervolgens in Afrika en Latijns-Amerika via artsen, ziekenhuizen en particulieren aan slechtzienden. Dat alles gebeurt volledig kosteloos.

Geregeld acties voor het goede doel

De dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen zetten geregeld hun schouders onder een actie voor het goede doel. Zo was er ook steun voor de Rode Neuzenactie, een chocoladeverkoop van de MS Liga, Kom op tegen Kanker en Music for Life. Ook lokaal zetten de senioren geregeld acties op voor een goed doel.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is