Zorgbedrijf Antwerpen zet deuren van senioren- en jeugdlocaties open op Dag van de Zorg

Op 13 maart 2019, over deze onderwerpen: Welzijn

Bij Zorgbedrijf Antwerpen is iedereen op de Dag van de Zorg welkom op 7 locaties in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Hoboken en Wilrijk. Bezoekers kunnen op zondag 17 maart van 10 tot 17 uur een bezoek brengen aan dienstencentra, (nieuwbouw-)serviceflats, woonzorgcentra, een centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning en de thuisdiensten ontdekken. Van een workshop over Sherborne bewegingspedagogiek voor ouders tot een bezoek aan een vertelliving in een woonzorgcentrum en extra kortingen bij (web)shop De Schakel: er staan uiteenlopende activiteiten op het programma.

Nieuwbouw dienstencentrum en serviceflats Cadix op Eilandje

Dit najaar zijn ze klaar: de nieuwe Cadix-serviceflats op maat van senioren. De 65 flats en het dienstencentrum dat tegelijk de deuren opent, liggen aan een wandelboulevard bij het Kempisch Dok op het Eilandje. Alle flats hebben een aangename woonruimte, ingerichte keuken, terras, badkamer met inloopdouche en een alarmsysteem. Er zijn 10 flattypes met 1 of 2 slaapkamers. Er zijn nog een aantal flats te huur en te koop.

serviceflats en dienstencentrum Cadix, August Michielsstraat 35, 2000 Antwerpen

Workshops in centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning Ukkepuk

Ukkepuk is een van de jeugdzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen en verhuisde recent naar Deurne. Ukkepuk ondersteunt gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar met dagopvang en gezinsbegeleiding. Iedereen is welkom voor voorleesmomenten, de boerderijbende en een workshop over Sherborne bewegingspedagogiek.

centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning Ukkepuk, Sint-Fredegandusstraat 40, 2100 Deurne

Ook nieuwbouw-serviceflats in Borgerhout en Wilrijk

In de groene omgeving van het Neerlandpark in Wilrijk openen eind 2019 een dienstencentrum en 79 serviceflats. De flats hebben 1 of 2 slaapkamers en zullen te koop en te huur worden aangeboden. Ook in Borgerhout wordt bij Gitschotelhof de laatste hand gelegd aan 20 serviceflats met 1 of 2 slaapkamers en 5 zorgflats voor telkens 2 personen. Op beide locaties kunnen bezoekers een kijkje nemen in de modelflat.

dienstencentrum en serviceflats Boeksveld, Michel Wittockstraat 1, 2610 Wilrijk
serviceflats Gitschotelhof, Lodewijk Van Berckenlaan 361, 2140 Borgerhout

Dienstencentra, woonzorgcentra en thuisdiensten

In woonzorgcentrum Sint Maria ontdekken bezoekers de vertelliving die bewoners helpt om makkelijk te vertellen wat ze wensen. In woonzorgcentrum Gitschotelhof staat een buurtinfomarkt op het programma. In dienstencentrum Kerkeveld kan iedereen uitzonderlijk mee genieten van het panoramische uitzicht op het dak. In dienstencentrum Groen Zuid staan muziek en ‘Groen Zuid Zingt’ op het programma.

woonzorgcentrum Sint Maria, Vredestraat 93, 2600 Berchem
woonzorgcentrum Gitschotelhof, Lodewijk Van Berckenlaan 361, 2140 Borgerhout
dienstencentrum en serviceflats Kerkeveld, Sint-Fredegandusstraat 36, 2100 Deurne
dienstencentrum en serviceflats Groen Zuid, Fodderiestraat 117, 2660 Hoboken

Korting in (web)winkel De Schakel

Tijdens de Week van de Zorg van 11 tot 17 maart genieten klanten van extra kortingen op een aantal producten die garant staan voor extra dagelijks comfort. Op de Dag van de Zorg kunnen bezoekers langskomen bij de stand van De Schakel in dienstencentrum Groen Zuid in Hoboken.

tijdens Dag van de Zorg: stand De Schakel in dienstencentrum Groen Zuid, Fodderiestraat 117, 2660 Hoboken
7d/7 open op www.deschakel.be met gratis thuislevering

Iedereen is van harte welkom op de Dag van de Zorg op zondag 17 maart van 10 tot 17 uur. Meer informatie en het programma staan op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is