Zorgbedrijf Antwerpen zorgt komende 3 jaar voor 350 jobs voor werkervaringstraject OCMW

Op 9 september 2016, over deze onderwerpen: OCMW, Welzijn

Zorgbedrijf Antwerpen zorgt de komende 3 jaar voor 350 jobs voor mensen die aan de slag gaan via een werkervaringstraject van OCMW Antwerpen. OCMW Antwerpen en Zorgbedrijf Antwerpen hebben daarover een nieuwe overeenkomst gesloten. Het is de bedoeling dat die medewerkers nadien doorstromen naar een job bij Zorgbedrijf Antwerpen of een ander bedrijf.

Om mensen vertrouwd te maken met de regelmaat van een job en hen meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt, organiseert OCMW Antwerpen werkervaringstrajecten in het kader van activering. Zo krijgen mensen die moeilijker aan de slag geraken de kans om ervaring op te doen en bij te leren, waarna ze makkelijker kunnen doorstromen naar een job.

Het nieuwe samenwerkingsprotocol tussen OCMW en Zorgbedrijf Antwerpen loopt sinds september. Momenteel werken bij Zorgbedrijf Antwerpen al 250 werkervaringsklanten. Dat wordt geleidelijk aan opgetrokken tot de afgesproken 350 medewerkers. Zij zullen bij Zorgbedrijf Antwerpen werken zolang nodig is om ervaring op te doen en genoeg arbeidsprestaties op te bouwen.

Werkervaringsmedewerkers worden tewerkgesteld door het OCMW, maar gaan aan de slag in een van de dienstencentra of woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen, bij de thuisdiensten of de centrale diensten. Ze worden begeleid, krijgen opleiding en coaching. Ze werken bijvoorbeeld als polyvalent medewerker in een keuken of dienstencentrum, bij de kamerzorg in een van de woonzorgcentra of als zorgmedewerker in een van de woonzorgcentra.

Zorgbedrijf Antwerpen vindt het belangrijk om dit maatschappelijke project te ondersteunen en mensen een kans te geven werkervaring op te doen. Een werkervaringstraject leidt idealiter uiteraard tot duurzame tewerkstelling. Zorgbedrijf Antwerpen moedigt daarom haar werkervaringsmedewerkers aan om deel te nemen aan jobselecties: na een succesvol werkervaringstraject hebben ze veel kans om aangeworven te worden.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is