Zuurdesembrood met netels, rode biet en amandeltjes verovert goud op WK bakkers

Op 24 oktober 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

Belgische bakkers bemachtigen 5de plaats op Mondial du Pain en ticket naar PeruBerre Ceuppens, Stijn Van Kerckhoven en hun coach Frank van Vaerenbergh samen met heel het ondersteunend team van Aspirant Baker behaalden deze week de 5de  plaats op Mondial du Pain in Nantes. Met hun zuurdesembrood met een infuus van netels, rode biet en amandeltjes, gingen ze in de categorie “ nutritionele broden” zelfs met het goud aan de haal.  Ze versloegen in die reeks teams van 15 andere landen waaronder Japan, Taiwan, Frankrijk en Italië. Door deze puike prestatie ontvingen de drie ook een ticket voor “The Best of Mondial du Pain” dat in 2020 plaatsvindt in Peru.

Gedeputeerde Luk Lemmens is alvast trots op het team: “Dit schitterende resultaat is een mooi bewijs dat PIVA’s broodje gebakken is wat betreft de hoge onderwijskwaliteit. Ik feliciteer het team van harte. En laat dit voor onze leerlingen een aanmoediging tot volharding zijn. Zeker voor onze zesdejaars die de kleuren van PIVA zullen verdedigen op de internationale wedstrijd AEHT Annual Conference & Competions volgende maand.”


7de editie Mondial du Pain

Van 20 tot 23 oktober 2019 nam een Belgisch team bestaande uit bakker-leraar Stijn Van Kerckhoven van de school KOGEKA Geel en de kersvers afgestudeerde Berre Ceuppens, Belgisch kampioen Aspirant Baker 2017, deel aan de 7de editie van Mondial du Pain in het Franse Nantes. Tijdens dit WK voor bakkers werd het team gecoacht door PIVA-leraar Frank Van Vaerenbergh – winnaar van het brons tijdens Mondial du Pain 2015 – en gesteund door Aspirant Baker, het promotiekanaal voor het bakkersberoep.

De 7de editie van dit WK voor bakkers ging dit jaar door in het Franse Nantes. De deelnemers uit 16 verschillende landen moesten in een tijdspanne van tien uur o.a. twee soorten baguettes, verschillende sierbroden, nutritionele broden, croissants, vier soorten koffiekoeken, brioches, twee soorten belegde broodjes, brood typisch voor je land en een decoratief sierstuk in deeg bereiden.

Het team uit Japan won uiteindelijk de wedstrijd, de Belgen eindigden op een zeer lovenswaardige 5de plaats. Binnen de verschillende disciplines werden er nog deelprijzen uitgereikt: Stijn en Berre behaalden in de categorie nutritionele broden het goud. Hier pakten zij uit met een eigen creatie van coach Frank van Vaerenbergh: zuurdesembrood met een infuus van netels, rode biet en amandeltjes.

Beleidsverantwoordelijke: Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is