Zwembad Sorghvliedt terug open vanaf 26 september

Op 21 september 2022

Vanaf maandag 26 september opent zwembad Sorghvliedt in Hoboken opnieuw de deuren. Sinds midden februari was het tijdelijk gesloten, wegens een gedeeltelijke verzakking van het plafond in de zwemhal. Intussen is dat volledig vervangen en kunnen zwemliefhebbers, scholen en sportclubs vanaf begin volgende week weer terecht in het zwembad.

Op donderdag 17 februari moest zwembad Sorghvliedt de deuren sluiten nadat de medewerkers een lichte verzakking van het plafond in de zwemhal hadden ontdekt. Daardoor kon de veiligheid van de zwemmers niet langer worden gewaarborgd. Een grondige screening van het volledige plafond bracht aan het licht dat de draadstangen die het op hoogte moeten houden over de volledige oppervlakte van de zwemhal moesten worden vervangen. Ingrijpende herstellingswerken, die onvermijdelijk een zware impact hadden op de duur van de sluiting.

De voorbije maanden werd alles in het werk gesteld om de locatie zo snel mogelijk veilig te kunnen heropenen. Nu de werken aan het volledig vernieuwde plafond achter de rug zijn, worden de zwemkuipen volop gevuld met water, om vanaf maandagochtend 26 september de publiekszwemmers, zwemclubs en scholen opnieuw te verwelkomen. Dat is een week vroeger dan door de aannemer was vooropgesteld.

Peter Wouters - Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is