Zwembad Wezenberg gaat cashloos werken

Op 13 december 2019, over deze onderwerpen: Sport

Vanaf donderdag 2 januari 2020 kunnen bezoekers niet meer met cash geld betalen in olympisch zwemcentrum Wezenberg. Door cashloos te werken verhoogt de veiligheid van de medewerkers en verloopt het werk efficiënter.

Sinds 1 oktober loopt er in zwemcentrum Wezenberg een proefproject om cash betalen af te raden en elektronisch betalen met de bankkaart of via de smartphone aan te moedigen. Voor de start van dit project werd gemiddeld 25% van de omzet in cash ontvangen. Inmiddels werd dit aandeel teruggebracht tot nog slechts 1,5% van de omzet. Op sommige dagen werd er zelfs geen cash geld meer ontvangen.

Na een geslaagde proefperiode bant zwemcentrum Wezenberg definitief cash geld vanaf 2 januari 2020. Klanten kunnen vanaf dan enkel nog betalen met een bankkaart of kredietkaart (zowel Bancontact, Visa als Mastercard) of smartphone (via de Bancontact-app of de app van de eigen bank). Wie toch cash wil betalen, kan bij de dienst kasbeheer in de Lange Nieuwstraat 36 of in de andere stedelijke zwembaden een ticket, beurtenkaart of abonnement kopen voor olympisch zwemcentrum Wezenberg.

Alle info staat ook op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is