Sporting A leent gratis sport- en spelmateriaal aan lokale jeugdopvangcentra

Op 3 april 2020, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

De uitleendienst van Sporting A, die door de coronamaatregelen alvast tot en met 19 april gesloten is, zet zich in voor de goede zaak. De dienst leent tijdens de paasvakantie gratis sport- en spelmateriaal uit aan Antwerpse jeugdopvangcentra en -huizen. Zo draagt ook de sportdienst van de stad zijn steentje bij in deze uitzonderlijke coronatijden. Er zijn momenteel nog 5 sets beschikbaar.

Bij de uitleendienst van Sporting A ontlenen burgers, scholen en verenigingen leuk en verrassend sport- en spelmateriaal tegen zeer democratische dagprijzen. Door de coronamaatregelen is de dienst al zeker tot en met 19 april de gesloten. In normale omstandigheden zijn de schoolvakanties nochtans drukke periodes.

Kwetsbare jeugd aan het sporten en bewegen houden

Tijdens de komende paasvakantie zal het sport- en spelmateriaal van de uitleendienst toch worden gebruikt.

“Lokale jeugdopvangcentra en -huizen, waar jongeren met moeilijke achtergrondsituaties permanent verblijven, krijgen dit materiaal gratis ter beschikking”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Deze opvangcentra zijn, buiten de kinderopvang en de scholen, de enige plaatsen waar tijdens de paasvakantie meerdere kinderen en jongeren samenzitten. Omdat blijven sporten en bewegen in deze uitzonderlijke coronatijden zo belangrijk is, helpt de stad met dit initiatief deze kwetsbare doelgroep in beweging te houden. Zo dragen we met Sporting A ons maatschappelijk steentje bij.”

Concreet heeft de uitleendienst 8 sportsets klaargemaakt voor de Antwerpse jeugdopvanghuizen die interesse hebben. Zo’n set is een totaalpakket met enkele badmintonsets, een set sportstapelbekers, een volledige circusset, een kubbspel, een tafeltennisset, boksmateriaal, een reuzen-4-op-een-rij en een wawagoset. Ze zijn door de jeugdopvancentra gratis te reserveren via mail op uitleendienst.kiel [at] antwerpen.be en af te halen bij de uitleendienst in Park Spoor Noord. Ze mogen deze sportsets bijhouden tot de coronamaatregelen worden teruggeschroefd. Van de 8 sets zijn er intussen 3 uitgeleend, er zijn dus nog 5 ter beschikking.

Blijven bewegen en sporten

Zolang de coronamaatregelen gelden, moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven, al is het zeker ook belangrijk om te blijven sporten en bewegen. Sporting A houdt de vinger aan de pols en verzamelt zoveel mogelijk sport- en beweegtips, zowel voor buiten als voor binnen bij de mensen thuis. Deze tips zijn te vinden op www.sportingA.be. 

Verantwoordelijke: Peter Wouters, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is