Antwerpse horecaondernemers pakken uit met vakmanschap tijdens tweede editie van Smaakmeesters

Op 1 juli 2016, over deze onderwerpen: Middenstand, Toerisme

Van zaterdag 1 tot en met maandag 31 oktober organiseert de stad Antwerpen in samenwerking met gepassioneerde horecaondernemers de tweede editie van het culinaire evenement ‘Smaakmeesters’. Heel oktober kunnen Antwerpenaars en bezoekers genieten van lekker eten en drinken in de deelnemende zaken. Tijdens het openingsweekend trekken de horecaondernemers met proevertjes naar buiten en is er in de Antwerpse binnenstad heel wat culinairs te beleven op verschillende podia. Horecaondernemers die interesse hebben om deel te nemen, kunnen zich nog tot en met zondag 10 juli kandidaat stellen.

De Antwerpse binnenstad telt heel wat horecazaken met een passie voor ambachtelijk werken en authentiek vakmanschap. Van zaterdag 1 tot en met maandag 31 oktober kan iedereen proeven van het lekkers van de Antwerpse Smaakmeesters. De deelnemers zijn zowel grote als kleine zaken, zowel starters als gevestigde waarden. Maar ze hebben één ding gemeen: een passie voor ambachtelijk werken met kwaliteitsvolle producten.

Smaakmeesterssuggesties
Met ‘Smaakmeesters’ biedt de stad horecaondernemers een platform om uit te pakken met hun culinaire kunnen. Tijdens de hele periode van het evenement kunnen bezoekers doorlopend speciaal geselecteerde Smaakmeesterssuggesties proeven in de deelnemende zaken. Deze gerechten en dranken vertellen het verhaal van het vakmanschap van de deelnemers.

Openingsweekend
Tijdens het openingsweekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober trekken de horecaondernemers met een selectie proevertjes naar buiten en geven ze het beste van zichzelf tijdens leuke demonstraties, workshops, proeverijen en meer op verschillende plaatsen in de stad. De Antwerpse Smaakmeesters nemen Antwerpenaars en bezoekers tijdens dit evenement mee op culinaire ontdekkingsreis door het toeristisch centrum. De tweede dag van het evenement valt bovendien samen met de winkelzondag van oktober. Dit biedt shoppers de mogelijkheid om tussen het winkelen door te genieten van proevertjes bij de Antwerpse Smaakmeesters.

Kandidaten gezocht

Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme: “In 2015 namen 32 horecazaken uit het historische centrum deel aan ‘Smaakmeesters’. Met de uitbreiding naar het Eilandje en het Zuid mikken we voor dit jaar minstens op een verdubbeling van dat aantal. Hierbij doe ik graag een oproep aan geïnteresseerde horecaondernemers om zich kandidaat te stellen. Dat kan nog tot en met zondag 10 juli via www.ondernemeninantwerpen.be/smaakmeesters2016.”

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is