Bart De Wever: 'Een gezonde geest in een gezond lichaam'

Op 23 april 2017

‘Mens sana in corpore sano’.

Vijf jaar geleden was dit voor mij een mooie Latijnse spreuk, maar daar hield het ook op. Om daar verandering in te brengen heb ik mijn levensstijl drastisch aangepakt. Gezond eten, geen alcohol en sporten. De combinatie van die 3 zaken heeft ervoor gezorgd dat ik mij fysiek en mentaal een veel sterker en gezonder mens voel.

Om het eerste lustrum van deze nieuwe levenswijze te vieren heb ik mezelf uitgedaagd om de marathon te lopen van mijn eigen stad Antwerpen.
 

Als alles vlot verloopt, ziet u mij op zondag 23 april vòòr 14u00 op de Grote Markt over de finishlijn lopen (of strompelen).

Uiteraard zet ik mij naar de jaarlijkse traditie van de 10 Miles in voor een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor 2 Antwerpse goede doelen:

1. WITH LOVE BY FERRE vervult de laatste hartenwens van de 6-jarige Ferre om andere zieke kindjes te helpen. De organisatie is ontstaan nadat Ferre zijn strijd tegen kanker heeft verloren.

2. De 30-jarige LIES COECKELBERGS vecht tegen een agressieve hersentumor. De klassieke behandeling kan haar leven verlengen, maar genezende immuuntherapie is duur en wordt niet terugbetaald.

Meer details over onze actie kan u bekomen door te mailen naar bart.dewever [at] stad.antwerpen.be
Mag ik hopen op uw steun? Elke gift, groot of klein, is welkom. U mag storten op mijn KBC rekening BE32 4129 2014 4102 met vermelding “voor Ferre & Lies”.

Alvast hartelijk dank bij voorbaat!


Bart De Wever
Burgemeester Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is