Autodeelorganisatie Miles Mobility komt naar Antwerpen

Op 14 september 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Vierde aanbieder van commerciële deelwagens voor stad

De erkenningsaanvraag van de commerciële autodeelorganisatie Miles Mobility is goedgekeurd door stad Antwerpen. De deelwagens zullen er later dit jaar neerstrijken. ​

Miles Mobility is een autodeelbedrijf dat in 2017 startte in Berlijn en ondertussen de grootste Duitse aanbieder van autodelen is geworden. Ze willen graag uitbreiden naar België en bieden sinds vandaag deelwagens aan in Gent. Later dit jaar, zodra er voldoende voertuigen beschikbaar zijn, zullen ze ook uitbreiden naar Antwerpen en Brussel.

Gebruik

Miles Mobility rekent een prijs per gereden kilometer, in plaats van per minuut, om tijdsdruk bij bestuurders te voorkomen. Ook alternatieve formules zijn mogelijk, zoals uur- en dagtarieven. Zodra de uitbreiding naar Antwerpen en Brussel is afgerond kunnen ook city-to-city trips plaatsvinden: enkele reizen van de ene stad naar de andere.

Deze nieuwe vloot deelwagens vormt een uitbreiding op de reeds bestaande autodeelsystemen in Antwerpen, met als andere commerciële aanbieders Cambio, Poppy en GreenMobility. Sinds 2017 is dit aanbod fors toegenomen in de stad. Een groter aanbod aan deelauto’s werd steevast gevolgd door een hoger aantal gebruikers. Momenteel zijn er 752 commerciële deelwagens met 47.348 gebruikers in Antwerpen.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "Welkom Miles Mobility! Elke deelwagen haalt particuliere wagens van de weg, en dat is dus een goede zaak. Ze zijn ondertussen een vertrouwd beeld in Antwerpen, zeker voor jongeren, van wie we vaststellen dat de aankoop van een eigen wagen minder vanzelfsprekend is geworden. Op die manier spelen ze ook een rol in de modal shift in onze stad.”

Meer info over autodelen in de stad staat op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/auto-taxi/autodelen.

 

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is