Blue-bike aan grootste Antwerpse stations wordt goedkoper

Op 2 juli 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Vanaf juli kunnen Blue-bike deelfietsen drie keer goedkoper ontleend worden aan de stations Antwerpen-Centraal en Berchem. Gebruikers betalen een jaar lang slechts 1,15 euro voor 24 uur.

Blue-bike is het Belgische deelfietsensysteem dat aan meer dan 55 trein-, tram-, busstations en Park & Rides te vinden is. De dagprijs van de deelfiets zakt aan de twee grootste Antwerpse treinstations van 3,15 euro naar 1,15 euro. Op die manier worden pendelaars en bezoekers die naar Antwerpen komen aangemoedigd de wagen te laten staan.

Tot midden 2019

Lid worden van Blue-bike kost 12 euro. Normaal kost een deelfiets bij Blue-bike 3,15 euro per dag. In het kader van Slim naar Antwerpen en in samenwerking met de Vlaamse overheid zakt dat nu naar 1,15 euro per dag. De stad en Vlaanderen leggen per rit elk een bedrag van 1 euro bij. In totaal worden 30.000 ritten aan het goedkopere tarief aangeboden, goed voor een periode tot midden 2019.

Met deze actie wil Blue-bike (gesponsord door Ethias) bijdragen aan een duurzame oplossing voor de Antwerpse verkeerssituatie. Vanwege de vele huidige en toekomstige werken in en rond Antwerpen is een alternatief voor de wagen hard nodig.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Blue-bike is vlot en comfortabel te combineren met de trein. Gebruikers kunnen de fietsen voor een volledig etmaal ontlenen. Ideaal voor woon-werkverkeer of om tijdens deze zomer van Antwerpen te genieten zonder verkeershinder.”

Samenwerking met Slim naar Antwerpen

De voordeelactie van Blue-bike is 1 van de 18 geselecteerde projecten binnen de projectoproep 2017 van de Marktplaats voor mobiliteit, die inzet op slimme mobiliteitsoplossingen in de Antwerpse regio. Deze oproep werd gelanceerd in september 2017. Er werden 18 projecten geselecteerd: 11 gericht op personenmobiliteit en 7 op logistiek. Ze dragen bij aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer. De projecten krijgen van de stad professionele expertise, financiële en communicatieve ondersteuning.

Meer informatie over de Marktplaats voor mobiliteit staat op www.slimnaarantwerpen.be/mobiliteitsaanbieders. Klik hier voor de rechtstreekse link naar de geselecteerde mobiliteitsaanbieders van de projectoproep.
 

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is