Brabantstunnels tijdelijk afgesloten in de nacht van 21, 22 en 23 november

Op 18 november 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit

In de nacht van maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 november zijn er 's nachts onderhoudswerken in beide Brabantstunnels op de Leien, waarvoor die tijdens deze drie nachten telkens van 19.00 tot 07.00 uur worden afgesloten. Het verkeer krijgt een bovengrondse omleiding. 

De afsluitingen van de tunnels zijn nodig voor onderhoudswerken aan de sprinklerleidingen. Beide tunnelkokers zijn daarom tijdens de nachten van 21, 22 en 23 november gesloten, telkens vanaf 19.00 uur ’s avonds tot 07.00 uur ’s morgens. Overdag zijn de tunnels gewoon open voor verkeer.

Omleiding voor de Jeanne Brabantstunnel (de tunnel richting zuiden, richting Frankrijklei)

Lokaal verkeer wordt omgeleid via de zijrijbaan Italiëlei, Kipdorpbrug, Rooseveltplaats, Van Ertbornstraat, Quellinstraat, Maria-Theresialei.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de IJzerlaan, Slachthuislaan, Noordersingel, Plantin en Moretuslei, Quinten Matsijslei en Maria-Theresialei.

Omleiding voor de Jos Brabantstunnel (de tunnel richting noorden, richting Italiëlei)

Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Maria-Theresialei, Quellinstraat, Van Ertbornstraat, Osystraat, Van Maerlantstraat en Vondelstraat.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Maria-Henriëttalei, Van Eycklei, Plantin en Moretuslei, Noordersingel, Slachthuislaan en IJzerlaan.

Parking Opera is tijdens de werken niet bereikbaar. De parking uitrijden kan tijdens de hele duur van de onderhoudswerken.

De Jeanne en de Jos Brabantstunnel zijn elk 550 meter lang en geven toegang tot de ondergrondse parking Opera. De tunnels werden voor het verkeer geopend op 20 mei 2020. Door regelmatig onderhoudswerken uit te voeren, zorgt stad Antwerpen voor een veilige en vlotte verbinding op de Antwerpse Leien.

Meer info op: https://slimnaarantwerpen.be/nl/werken-events/brabantstunnels-tijdelijk-...

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

 

Dirk Vermeiren

 

Woordvoerder schepen Koen Kennis

 

E-mail

dirk.vermeiren [at] antwerpen.be

Telefoon

0477 23 47 64

 

Copyright headerbeeld: Frederik Beyens

 

 

 

 

 

 

 

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u een contact van Stad Antwerpen bent. Als u deze e-mails niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven. Via deze link vindt u ook meer informatie over privacy.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is