Eerst kwadrant Franklin Rooseveltplaats klaar voor gebruik

Op 25 juni 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Op dinsdag 26 juni wordt het kwadrant van de Franklin Rooseveltplaats voor de Opera in gebruik genomen. De werf op de Franklin Roosevelplaats verhuist dan naar de oostkant, met name het kwadrant van de Presidentbuilding. 

Het eerste kwadrant van de Franklin Rooseveltplaats is af. De bussen richting Turnhout die nu halt houden aan het kwadrant aan de oostkant  voor de Presidentbuilding, verhuizen vanaf dinsdag 26 juni naar dit nieuw aangelegde kwadrant. De haltes in de Quellinstraat blijven behouden tot de Franklin Rooseveltplaats helemaal is heraangelegd. Om de fasewissel  in goede banen te leiden, zullen de ‘groene madammen’, die de Noorderlijn al voor eerdere acties heeft ingezet, de reizigers op een ludieke manier naar hun bus leiden. 

De werken op het kwadrant voor de Presidentbuilding zullen tot het voorjaar van 2019 duren. Daarna verhuist de werf naar de overkant, naar het kwadrant met de horeca. Als laatste wordt het kwadrant voor het Atheneum onder handen genomen. Daar zullen na de werken geen bussen meer halt houden zodat de schoolgaande jeugd kan genieten van een ruim plein. 

Van juli tot september legt de aannemer ook nieuwe sporen aan op het kruispunt Van Ertborn- en Osystraat. Gedurende die periode is er een omleiding voor auto’s en fietsers langs de Presidentbuilding. De tramhaltes blijven in gebruik. Om de circulatie rond het Atheneum te bevorderen worden de Osystraat en Van Stralenstraat enkelrichting. Ook de Pijlstraat tussen de Van Stralenstraat en Osystraat wordt enkelrichting.

Doorstroming van Maerlantstraat en Paardenmarkt

Om de doorstroming in de Van Maerlantstraat en Van Aerdstraat te verbeteren, worden vanaf woensdag 27 juni een aantal rijrichtingen in de zijstraten aangepast.

De Violierstraat wordt enkelrichting naar de Leien toe. Autoverkeer uit de Osystraat moet verplicht via de Violierstraat naar de Leien. Fietsers mogen in twee richtingen fietsen.
De Vondelstraat wordt een eenrichtingsstraat naar het Sint-Jansplein toe. Fietsers mogen in twee richtingen fietsen.
De Van Maerlantstraat is voorbehouden voor het busverkeer richting noorden. Een bussluis ter hoogte van het kruispunt met de Violierstraat moet ander verkeer verhinderen.
De Cassierstraat blijft enkelrichting naar de Tunnelplaats toe.
In de Van Aerdstraat blijft verkeer in twee richtingen mogelijk.

Op 27 juni wijzigt ook de situatie op het kruispunt met de Paardenmarkt. Vanaf dan wordt de Paardenmarkt tijdelijk enkelrichting naar de Kaaien toe. Dit is nodig om het kruispunt aan te leggen. Deze situatie duurt tot eind augustus. Dan is de Paardenmarkt volledig afgewerkt.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is