Griffier Schobbenslaan wordt schoolstraat

Op 20 april 2018, over deze onderwerpen: Onderwijs, Verkeersveiligheid

Vanaf 23 april krijgt het district Borgerhout er extra muros een schoolstraat bij, namelijk een stuk van de Griffier Schobbenslaan. Basisschool Mariagaarde in die straat heeft te kampen met parkeerproblemen en drukte aan de schoolpoort. Een schoolstraat moet hier verandering in brengen.

Schoolstraat
Basisschool Mariagaarde is via de Griffier Schobbenslaan en de Weerstandlaan bereikbaar. De Griffier Schobbenslaan is nu al geknipt voor gemotoriseerd verkeer, met paaltjes ter hoogte van huisnummer 40. Hierdoor ontstaat er een grote drukte met draaiende voertuigen aan de schoolpoort. Om de druk daar te verminderen en de verkeersveiligheid voor leerlingen en buurtbewoners te verbeteren, geeft de stad Antwerpen het stuk van de Griffier Schobbenslaan tussen nummer 40 (de afsluiting met de paaltjes) en het einde van de Weerstandlaan nu het statuut van schoolstraat. Het district Borgerhout nam het initiatief hiervoor, en bevroeg vooraf de school en de buurt over het invoeren van de schoolstraat.

Twee keer halfuur per dag

Aan het begin en het einde van de schooldag wordt dat stuk van de straat gedurende een half uur afgesloten voor inrijdend gemotoriseerd verkeer. De toegang is verboden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.10 tot 8.40 uur en van 15.20 tot 15.50 uur. Op woensdag van 8.10 tot 8.40 uur en van 11.55 tot 12.25 uur. Daardoor wordt de verkeerssituatie vlak voor de school veel veiliger en aangenamer voor wie de woon-schoolverplaatsing te voet of met de fiets maakt. Wagens die geparkeerd staan in de schoolstraat kunnen altijd stapvoets de Griffier Schobbenslaan uitrijden.

Proefproject

De invoering van het schoolstraatstatuut voor de Griffier Schobbenslaan is een proefproject dat loopt tot 31 december 2018, en erna geëvalueerd wordt.

Verantwoordelijken: Bart De Wever, burgemeester - Koen Kennis, schepen voor mobiliteit - Claude Marinower, schepen voor onderwijs

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is