Innoverende, duurzame projecten krijgen duwtje in de rug

Op 13 januari 2016, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Technologie en innovatie

De stad Antwerpen wil met haar projectenfonds ‘Duurzame Stad’ innoverende en duurzame projecten een financieel duwtje in de rug geven. Daarvoor trekt ze jaarlijks 100.000 euro uit, verspreid over drie rondes. Voor de eerste ronde van dit jaar, kunnen kandidaten nog tot en met 1 februari een dossier indienen.

Drie keer per jaar beloont de stad duurzame projecten van inwoners, bedrijven en kennisinstellingen. Mede dankzij hun inzichten kan de stad namelijk nog duurzamer worden. Kandidaten voor deze ronde kunnen hun dossier indienen tot 1 februari. Voor volgende rondes is dat 15 mei en 1 oktober. Alle informatie voor het indienen van projecten is te vinden op de website van het EcoHuis.

De ingediende projecten worden door een jury beoordeeld op hun impact op een duurzame stad, hun vernieuwende aanpak en andere criteria. De jury bestaat uit medewerkers van de Universiteit Antwerpen, Umicore Hoboken en de stadsdiensten energie en milieu en Stadsmakers.

Dankzij het projectenfonds ‘Duurzame Stad’ kunnen de beste kandidaten rekenen op een financiële steun tot maximaal 20.000 euro. Een degelijke incentive waarmee bestaande projecten verder kunnen doen of nieuwe werkvormen ook echt van start kunnen gaan.

In vorige rondes ondersteunde de stad al de boerenmarkt Martha, elektrisch autodelen via Tapazz, de energieneutrale muziekoptredens ‘Twaalf Volt sessies’, het prototype van een urban pre-composter, Ecozwam Antwerpen en een upcyclage-labo voor gebruikt hotel-textiel. De volledige lijst van projecten is terug te vinden op de website van  EcoHuis Antwerpen.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor leefmilieu

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is