Kammenstraat autovrij tijdens eindejaars- en koopjesperiode

Op 15 november 2019, over deze onderwerpen: Middenstand, Mobiliteit

Ook dit jaar wordt de Kammenstraat afgesloten voor auto’s. Vanaf  vrijdag 13 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 is de straat autovrij van 11 tot 19 uur. In de loop van maandag 6 januari wordt de straat weer opengesteld voor autoverkeer. De stad Antwerpen werkte tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving uit om lokale bewoners en bezoekers een vlotte doorgang te bieden.

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. Door de straat autovrij te maken vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers ongehinderd hun kerst- of soldeninkopen doen.

De verdwijnpaal op de hoek met de Oudaan zal de Kammenstraat afsluiten van vrijdag 13 december tot en met zondag 5 januari, telkens tussen 11 en 19 uur. In de loop van maandag 6 januari wordt de straat weer opengesteld voor autoverkeer. In de omgeving worden tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Daardoor kan het openbaar vervoer blijven functioneren, kunnen bewoners in hun buurt blijven parkeren en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar. Op die manier wordt de hinder voor alle lokale gebruikers zoveel mogelijk beperkt.

“Dit jaar geven we ook in de Nationalestraat meer ruimte aan het winkelend publiek”, aldus schepen voor mobiliteit en middenstand Koen Kennis. “In samenspraak met de handelaars zal vanaf de Lange Vlierstraat tot aan de Groenplaats een parkeerverbod ingericht worden.” Dit parkeerverbod zal afgedwongen worden met betonblokken. De laad- en loszones en de parkeerplaatsen voor personen met een handicap blijven wel beschikbaar.

In volgende omliggende straten verandert tijdelijk de verkeerssituatie:

Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan;
Sleutelstraat: afgesloten ter hoogte van de Kammenstraat;
Sint-Antoniusstraat: afgesloten ter hoogte van de Kammenstraat - Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat.
Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod;
Geefstraat: autoverkeer toegelaten, verplichte rechtsaf van de Geefstraat naar de Schoenmarkt (uitgezonderd openbaar vervoer);
Schoenmarkt: enkelrichtingsverkeer (richting Meirbrug), uitgezonderd voor openbaar vervoer, fietsers en toeristische rondritten - Hierdoor neemt de staduitwaartse verkeersdruk op de Schoenmarkt en de Nationalestraat af.
Eiermarkt: enkelrichtingsverkeer tussen de Meirbrug en inrit parking Meir en dit in de richting van de parking - Verkeer uit de parking moet verplicht naar rechts en via de Sudermanstraat wegrijden.
Nationalestraat: parkeerverbod van Lange Vlierstraat tot Groenplaats - Laad- en loszones en parkeerplaatsen voor personen met een handicap blijven wel beschikbaar.

Winkelhart blijft bereikbaar op een slimme manier

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers die met de auto komen, kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad gebruiken. Die sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie toch in het centrum wil parkeren, volgt het best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings van de stad. Opgelet, in het centrum van Antwerpen geldt sinds 2017 een lage-emissiezone. De regels daarvan verstrengen ook op 1 januari 2020. Op de website www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo terug om Antwerpen te bereiken, info over de lage- emissiezone en info over de werken in en rond de stad.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit en middenstand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is