Kammenstraat meer dan drie weken autovrij tijdens eindejaarsperiode

Op 13 december 2023, over deze onderwerpen: Middenstand, Mobiliteit

Tijdens de eindejaarperiode sluit stad Antwerpen de Kammenstraat opnieuw tijdelijk af voor auto’s: van vrijdag 15 december tot maandag 8 januari, telkens tussen 11 en 19 uur. Er gelden dan in de omgeving tijdelijke verkeersmaatregelen, die een vlotte doorgang voor lokale bewoners en bezoekers garanderen.   

Antwerpen vergroot het voetgangersgebied aan De Wilde Zee door de Kammenstraat tijdelijk autovrij te maken. De verdwijnpalen op de hoek met de Oudaan en de Kammenstraat gaan dan elke dag omhoog tussen 11 en 19 uur, zodat shoppers ongehinderd hun inkopen kunnen doen.  

Tijdelijke verkeersmaatregelen 

Om de bereikbaarheid te garanderen neemt de stad tijdelijke verkeersmaatregelen. Hierdoor blijft het openbaar vervoer functioneren, kunnen bewoners in de buurt blijven parkeren en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar.  

De verkeerssituatie verandert tijdens de koopjesperiode tijdelijk in deze omliggende straten:  

Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van parking Oudaan; 
Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat, verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestaat; 
Sint-Antoniusstraat: afgesloten ter hoogte van de Kammenstraat, verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat; 
Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod; 
Geefsstraat: autoverkeer toegelaten en verplicht rechtsaf van Geefsstraat naar schoenmarkt (uitgezonderd openbaar vervoer); 
Eiermarkt: enkelrichting tussen de Meirbrug en inrit parking Meir en dit in de richting van de parking. Verkeer uit de parking moet verplicht naar rechts en via de Sudermanstraat wegrijden;  
Oudaan: verkeer uit de parking moet verplicht naar links wegrijden via de Lange Gasthuisstraat;  
Nationalestraat: parkeerverbod van Lange Vlierstraat tot Groenplaats (laad- en loszones en plaatsen voor personen met een handicap blijven wel beschikbaar). 

De parkeergeleiding wordt aangepast naar een route zonder de Kammenstraat. Ter hoogte van de Oudaan, Lombardenvest en Meirbrug komen verkeersborden met de gewijzigde verkeerssituatie. De Leopold- en Kasteelpleinstraat krijgen signalisatie dat de Kammenstraat autovrij is.  

Bewoners van de Everdijstraat en de Kammenstraat kunnen een aanvraag doen voor het bedienen van de verdwijnpaal.  

Park and rides 

Wie vlot in Antwerpen wil komen shoppen, kan best gebruikmaken van één van de negen P+R’s rondom de stad. De stad raadt bezoekers ook aan om op voorhand hun beste route te berekenen en de info te raadplegen op www.slimnaarantwerpen.be of de app van Slim naar Antwerpen.   

Sinds 1 augustus geldt een nieuw parkeerreglement in het historisch centrum. Enkel bewoners en vergunninghouders mogen in deze zone op straat parkeren. Meer informatie is te vinden op www.antwerpen.be/parkeren, klik hier voor de rechtstreekse link.  

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is