Kammenstraat parkeervrij tijdens eerste weken zomersolden

Op 29 juni 2021, over deze onderwerpen: Economie & Werk, Middenstand, Mobiliteit, Toerisme

De eerste twee weken van de zomersolden, van donderdag 1 tot en met maandag 19 juli, wordt de Kammenstraat parkeervrij gemaakt voor auto’s. Voorheen werd de straat hiervoor verkeersvrij gemaakt, maar dat is dit jaar niet mogelijk door werken in de Begijnenstraat.

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. “Door de straat parkeervrij te maken bij het begin van de zomersolden ontstaat er extra ruimte voor shoppers om hun inkopen comfortabel te doen”, zegt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit en middenstand.

De parkeerplaatsen worden met obstakels afgezet van donderdag 1 tot en met maandag 19 juli. De laad- en loszones in de Kammenstraat zijn wel altijd beschikbaar voor leveringen.

Winkelhart is altijd bereikbaar op een slimme manier

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers die met de auto komen, kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad gebruiken. Die sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie toch in het centrum (lage-emissiezone) wil parkeren, volgt best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings van de stad. Op de website www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo terug om Antwerpen te bereiken, en info over de werken in en rond de stad.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit en middenstand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is