Nieuwe asfaltlaag voor Krijgslaan en Doornstraat

Op 25 mei 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

De rijweg in de Krijgslaan en de Doornstraat in het district Wilrijk is in slechte staat. Daarom investeert de stad in een nieuwe asfaltlaag. In de Krijgslaan van de Boomsesteenweg tot net aan het kruispunt met de Doornstraat, en in de Doornstraat vanaf het kruispunt met de Krijgslaan tot aan het kruispunt met de Kleine Doornstraat. De werken worden in 2 fases uitgevoerd vanaf dinsdag 30 mei, en zijn als alles vlot verloopt afgerond op vrijdag 9 juni.

De aannemer zal eerst de toplaag afschrapen, reinigen, een nieuwe beschermingslaag aanbrengen die voor een betere hechting zorgt, en vervolgens de nieuwe asfaltlaag leggen. Als laatste wordt de nieuwe straatbelijning aangebracht.

Krijgslaan

In een eerste fase werkt de aannemer in de Krijgslaan vanaf dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni. De werf loopt vanaf de Boomsesteenweg tot net aan het kruispunt met de Doornstraat. De Krijgslaan is tijdens de duur van de werken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat volgt een omleiding via Boomsesteenweg – Oudestraat of via Boomsesteenweg – Atomiumlaan – Kleine Doornstraat. Er geldt een rij- en parkeerverbod en ook de garages zijn niet bereikbaar. Bewoners zullen tijdens de duur van de werken (4 dagen) elders moeten parkeren.

De voet- en fietspaden blijven wel toegankelijk en er worden doorsteken voorzien naar de zijstraten.

Doornstraat

Na afronding van fase 1 schuiven de werkzaamheden op richting de Doornstraat. Daar zal in een tweede fase gewerkt worden vanaf vrijdag 2 juni tot en met vrijdag 9 juni. De werf bevindt zich in de Doornstraat tussen de Krijgslaan (inclusief kruispunt) en de Kleine Doornstraat, de doorgang voor gemotoriseerd verkeer is gedurende 5 dagen volledig onderbroken. Dat volgt de aangeduide omleidingsroute via de Kleine Doornstraat – Atomiumlaan – Boomsesteenweg – Oudestraat (en omgekeerd).

Ook hier is een rij- en parkeerverbod van toepassing en de garages zijn niet bereikbaar. De werken hebben tevens een impact op de bereikbaarheid van de universiteit Antwerpen – Campus Drie Eiken.

De voet- en fietspaden blijven wel toegankelijk en voetgangers en fietsers kunnen gebruikmaken van doorsteken richting de zijstraten.

Omleidingen De Lijn

Zowel in fase 1 als in fase 2 volgen de bussen van De Lijn een aangepaste route. De vervoersmaatschappij biedt daarover informatie aan via www.delijn.be, de app en de infofiches aan de bushaltes.

Huisvuilophaling

Bewoners van de Doornstraat en de Krijgslaan bieden hun afval tijdens de werkzaamheden aan bij de dichtstbijzijnde voor de vuilniswagen bereikbare hoek.

Alle info is ook te vinden op webpagina's van het district en Slim naar Antwerpen.

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is