Nieuwe fietshelling geopend aan Parkbrug op Eilandje

Op 23 december 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Vandaag is de fietshelling aan de Parkbrug geopend. De fietshelling op het Eilandje ligt in het binnengebied tussen de Italiëlei, Londenstraat en Entrepotkaai. Ze biedt een alternatief voor de lift en de trap met VeloComfort-systeem, die allebei behouden blijven.

De Parkbrug is sinds juli 2016 een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. Ze overspant de Italiëlei ter hoogte van de Noorderplaats.

Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: “Hier passeren elke dag vele honderden fietsers, op een belangrijke fietsas tussen het noorden en het stadscentrum. Hun comfort gaat er nu met sprongen op vooruit. Noem het gerust een ‘missing link’ die we hier wegwerken.”

Het ontwerp van de fietshelling is, net zoals dat van de Parkbrug, van Ney & Partners. De lusvormige helling is 140 meter lang en is uitgevoerd in een witte, lichte staalstructuur om het gewicht op de bestaande structuur te beperken. De fietshelling ligt parallel aan de gevels van de bestaande gebouwen. De start ervan is voldoende breed gemaakt om de toegang vanuit verschillende richtingen mogelijk te maken. Het fietspad is voorzien in gietasfalt en is verlicht.

In de mediagalerij vindt de pers beelden van de nieuwe fietshelling. Opgelet, deze beelden zijn uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is