Ontdek het Antwerpen van morgen online

Op 31 oktober 2017, over deze onderwerpen: Digitalisering, Stadsontwikkeling

De stad Antwerpen pakt vandaag uit met een nieuwe website: www.antwerpenmorgen.be. Dit onlineplatform brengt helder in beeld wat de toekomstvisies zijn voor het Antwerpen van morgen en welke concrete stadsvernieuwingsprojecten daaruit voort komen. Een voorbeeld van zo’n project is de overkapping van de Ring, waarvan dan ook alle info, sfeerverslagen en stand van zaken per deelzone terug te vinden zijn op de nieuwe website.

Bekijk de stad van morgen op kaart of per thema

Antwerpen werkt op vlak van stadsontwikkeling volop aan de stad van morgen. Dat gebeurt niet zomaar, maar aan de hand van een weldoordachte strategie en visie, waaruit concrete projecten vloeien. Deze informatie was tot nu toe niet altijd even duidelijk terug te vinden, maar daar brengt antwerpenmorgen.be verandering in. Aan de hand van een kaart, het project of de visie legt de stad Antwerpen haar plannen duidelijk uit.

Burgemeester Bart De Wever: “Het zijn boeiende tijden voor stadsontwikkeling. Steden staan voor grote uitdagingen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de 'stad van morgen'. Het hoe, wat en waarom voor Antwerpen presenteert de stad nu op een heldere manier op een gloednieuwe website.”

Ook overkapping van de Ring op antwerpenmorgen.be

Alle grote stadsvernieuwingsprojecten zijn terug te vinden op de website. Dit zijn er momenteel meer dan 120. Van projecten waaraan de burger heeft mee gewerkt, worden de resultaten op een transparante manier weergegeven. Bovendien kan voor elk project de historiek op een tijdlijn worden geraadpleegd. Een voorbeeld van een co-creatief verhaal dat duidelijk wordt op de nieuwe website, is de overkapping van de Ring.

Het komende jaar zullen zes ontwerpteams, waaronder dat van de intendant voor de overkapping van de Ring, Alexander D’Hooghe, samen met de stad, verschillende organisaties en burgers een co-creatietraject doorlopen. Om dit zo goed mogelijk te doen, werd het volledige projectgebied opgedeeld in 6 deelzones. Alle informatie over de overkapping, de 6 deelzones en de sfeerverslagen van de ‘Ringdagen’ is terug te vinden op www.antwerpenmorgen.be/projecten/overkapping-ring.

Eenvoudig navigeren

“Antwerpenmorgen.be is zo ontworpen dat alles snel terug te vinden is. Welke projecten er nu lopen in uw omgeving, kan u terugvinden op de kaart door uw adres in te geven. De infomomenten waar u uw mening kan geven, evenementen rond stadsvernieuwing en wedstrijden, zijn gebundeld in de Doe mee-kalender”, verduidelijkt schepen Rob Van de Velde. Wat er al beslist is of welke stappen er volgen op projectniveau kan u nu ook vlot mee volgen in de projectpagina’s op de tijdlijn of in de documenten. Tot slot is het nu ook mogelijk om te zien welke thema’s richting geven aan hoe Antwerpen er uit zal zien in de toekomst. Klik op één van de 5 thema’s: ‘aangename wijken’, ‘mobiliteit en infrastructuur’, ‘duurzame stad’, ‘onroerend erfgoed’ en ‘stad ontwerpen’ – dan ziet u welke projecten dit mee waarmaken.

Ontdek alles op www.antwerpenmorgen.be.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Rob Van de Velde, schepen voor stadsontwikkeling

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is