Opening nieuwe fietsverbinding Brilschanspark

Op 12 december 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Vandaag is een nieuwe fietsverbinding aan het Brilschanspark geopend. Ze verbindt de Grotesteenweg en de Henri Prostlaan, achter de school Encora. De aanleg ervan past in de tweede fase van de werken aan Park Brialmont. 

Momenteel wordt de tweede fase van Park Brialmont in Berchem aangelegd. Daar horen onder andere ook comfortabele fietsverbindingen bij. De nieuwe fietsverbinding is een gescheiden fietspad in bruinrode asfalt aan de buitenzijde van het Brilschanspark. Ze verbindt de Grotesteenweg en de Henri Prostlaan, achter de school Encora. Aan de belangrijkste toegangen van het park worden fietsnietjes opgesteld. Het fietsverkeer wordt daardoor zo veel mogelijk uit het park geweerd. Tegelijkertijd loopt ook de heraanleg van de Kanunnik Peetersstraat, Wapenhaghestraat en een deel van de Florent Bauduinstraat. Die straten worden ingericht als woonerf en sluiten aan op het park. 

In de volgende fase van de werken in het Brilschanspark, van januari tot april 2024, wordt nog een tweede nieuwe fietsverbinding aangelegd, namelijk tussen het Ringfietspad en de Berchembrug. 

Bruno De Saegher, Berchems districtsschepen voor mobiliteit: "De nieuwe fietsverbinding past in de andere ingrepen in deze wijk, de fietsconnectie tussen de Ring, de Singel naar de Kanunnik Peetersstraat en zo richting Mortsel via de Berchemboslaan en de Oogststraat. De impact van deze werken is momenteel erg groot. Dit fietspad verbindt op een veilige manier de Grotesteenweg met de Henri Prostlaan en haalt voetgangers en fietsers uit elkaar. Een mooi fietspad door het groen.” 

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis vult aan: "Als we mensen op de fiets willen krijgen, moeten we hen veilige en comfortabele infrastructuur kunnen aanbieden. Dat is precies wat we hier aanleggen met dit fietspad en straks ook de heraanleg van de omliggende straten.” 

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Bruno De Saegher - Berchems districtsschepen voor mobiliteit, publiek domein, straatvergroening en verkeersveiligheid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is