Samenwerking tussen Slim naar Antwerpen en kmo’s breidt verder uit

Op 15 juni 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Samenwerking tussen Slim naar Antwerpen en kmo’s breidt verder uit (SW B257 nr. 05634)

 

Om het woon-werkverkeer in en naar Antwerpen te optimaliseren, werkt de stad samen met heel wat Antwerpse werkgevers. Al 72 Antwerpse werkgevers stapten mee in het verhaal van Slim naar Antwerpen. Vandaag keurde het college de toetreding van nog eens 11 kmo’s goed. In totaal worden dan al 83 bedrijven en circa 44.000 werknemers bereikt.

 

Gratis deelname

Door deelname aan de werkgeversaanpak van Slim naar Antwerpen worden niet alleen grote maar ook kleinere ondernemingen, met 20 tot 150 werknemers, gemotiveerd om de nodige inspanning te leveren op het vlak van congestievermindering. De bedrijven krijgen een mobiliteitsscan. Daarop baseren ze zich om een engagement voor minder autobewegingen tijdens de spits te formuleren. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van een aangepast aanbod uit de mobilotheek en de fietskortingsregeling voor werkgevers. De deelname voor deze kleinere ondernemingen is gratis.

 

Vandaag werd de toetreding van 11 nieuwe kmo’s tot Slim naar Antwerpen goedgekeurd: ECU Worldwide, HRD Antwerp, IGEAN, Mediwet, Messer, Smartbox Group, Steunpunt Tewerkstelling, Talent-it, Vandelanotte, Verhaert new product & services en Zuidnatie.

 

Duurzaam woon-werkverkeer

Slim naar Antwerpen startte in 2016 met de werkgeversaanpak. Dat was een antwoord op de vraag van veel werkgevers in de Antwerpse regio naar duurzame oplossingen voor het woon-werkverkeer van hun werknemers. Een team van bereikbaarheidsmanagers geeft bedrijven vanaf 20 werknemers mobiliteitsadvies op maat en biedt hen samen met enkele partners een reeks producten en diensten aan.

Verantwoordelijke: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is