Slim naar Antwerpen wint de Henry van de Velde Digital Product Award 2021

Op 5 februari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Slim naar Antwerpen won vanavond de Henry van de Velde Digital Product Award 2021 tijdens een virtuele uitreiking. De website en app van Slim naar Antwerpen, ontworpen door Leap Forward, werden gelauwerd voor hun gebruiksvriendelijke ontwerp. De Henry van de Velde Awards worden uitgereikt door Flanders DC en zijn de belangrijkste designprijzen in België.

Slim naar Antwerpen krijgt de Henry van de Velde Award binnen de categorie Digital Product Award als voorbeeld van vernieuwend, kwalitatief en inspirerend design.

Organisator Flanders DC zet met de awards projecten, producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien. Een professionele jury selecteerde 17 winnaars in 7 categorieën uit 198 inzendingen. De uiteindelijke winnaar van elke categorie en de Public Choice Award werden vanavond bekendgemaakt tijdens een virtuele uitreiking.

Lead UX designer Sander Jacobs van Leap Forward: "Door nauw samen te werken met de verschillende stakeholders en de gebruiker centraal te stellen in het ontwerpproces, zijn we er in geslaagd om een robuust en gebruiksvriendelijk platform neer te zetten dat een positieve impact heeft op het mobiliteitsprobleem in en rond Antwerpen."

Leap Forward trok in 2017 de straat op om de visie van de inwoners van de stad Antwerpen op mobiliteit in beeld te brengen. Ze werkten op basis van hun bevindingen een gebruiksvriendelijke, betekenisvolle informatiestructuur uit voor de site van Slim naar Antwerpen. Vervolgens lanceerde de stad de website www.slimnaarantwerpen.be met een multimodale routeplanner en een slimme mobiliteitskaart. Een jaar later werden deze ook via app beschikbaar gemaakt. In 2019 kreeg de mobiliteitskaart nog een grondige herwerking met toevoeging van realtime-data en een functie om alle mobiliteitsoplossingen in een straal rond de gebruiker te tonen.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “De output en het bereik van Slim naar Antwerpen worden steeds groter, en dat is geen toeval. Deze prijs is een mooie erkenning voor het team achter Slim naar Antwerpen, en tegelijk ook voor de werking ervan: gebruiksvriendelijk, klantgericht en innovatief.”

Met de website zetten de stad en haar mobiliteitspartners in op de bereikbaarheid van de regio. Slim naar Antwerpen helpt bewoners, bezoekers en pendelaars om het juiste vervoersmiddel te vinden, rekening houdend met afstand, wegenwerken en het gewenste vertrek- of aankomstuur.

Verantwoordelijke schepen:  Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is