Stad doet snelheidsverlagend proefproject in zones 30

Op 30 september 2019, over deze onderwerpen: Verkeersveiligheid

In oktober onderzoekt de stad in twee zones 30 of bestuurders hun gedrag veranderen als ze op een originele manier gewezen worden op de maximumsnelheid. Als de resultaten positief zijn, worden ze volgend jaar verder uitgewerkt.

Tijdens de vorige bestuursperiode werden alle woonwijken op het grondgebied van de stad Antwerpen gereglementeerd als een zone 30. Het doel is om de leefbaarheid in die woonwijken te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen.

Een snelheidsremmende inrichting van de rijbaan moedigt bestuurders aan om die snelheidslimiet na te leven. 

Proefproject

De stad start nu een proefproject om gedragsverandering te stimuleren.

In de Verzoeningstraat in Borgerhout komen er grote groene schildpaddenstickers op het wegdek. Niet alleen zullen ze de straat opfleuren, mensen zullen ze ook onbewust associëren met trager rijden.

In de Haantjeslei in district Antwerpen wordt er gewerkt met beelden van het gezicht van bewoners van de straat die vragen om maximum 30 kilometer per uur te rijden.

De snelheid wordt gedurende de hele maand oktober gemeten in beide straten, en vergeleken met de metingen van september. Als de resultaten positief zijn, worden ze volgend jaar verder uitgewerkt.    

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is