Stad onderzoekt herziening RUP Katwilgweg

Op 5 februari 2021, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, Stadsontwikkeling

Het Antwerpse college besliste vandaag om een herziening van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) 'Katwilgweg' op te starten.

Het gaat om de bedrijvenzone op Linkeroever tussen de Blancefloerlaan, de E17 en de spoorlijn Gent - Antwerpen. De oppervlakte van het gebied bedraagt ca. 20 hectare.

Het huidige RUP Katwilweg dateert van eind 2010. Door de verdere ontwikkeling van Linkeroever, het toekomstige Ringpark West, de geplande aanleg van geluidsschermen en -bermen en het inzetten op de modal shift is de situatie sindsdien veranderd. Bovendien zijn grote delen van het gebied tot op heden nog niet gerealiseerd. Het RUP is dan ook aan evaluatie en een gedeeltelijke vernieuwing toe.

Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening: “Linkeroever heeft een sterk potentieel en daar willen we op inzetten. Bedoeling is om een nieuwe dynamiek te creëren in het gebied door te kiezen voor een multifunctionele invulling van de beschikbare ruimte met zowel bedrijven als kantoren. De stad wil ruimte voor bedrijven kunnen aanbieden en tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar innovatieve en belevingskantoren in de stad. Verder is het de bedoeling de link met andere stadsdelen op Linkeroever te versterken, door bijvoorbeeld nieuwe fietsverbindingen.”

Het college beslist de procedure voor de herziening van het RUP te starten, zodanig dat de krijtlijnen voor de toekomstige invulling verder kunnen bepaald worden. Hiervoor is verder ruimtelijk onderzoek nodig onder meer op vlak van gewenste functies. Ook de mobiliteitsimpact wordt bekeken.

Verantwoordelijke schepen: Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is