Vzw Oogst krijgt subsidie van projectenfonds Duurzame Stad

Op 24 november 2017, over deze onderwerpen: Leefmilieu

Het college besliste vandaag dat vzw Oogst een subsidie van 15.000 euro ontvangt van het projectenfonds ‘Duurzame Stad’ voor de verdere uitbouw van hun werking. Bij de vzw kunnen kinderen experimenteren met het kweken en verwerken van voedsel.

Projectenfonds beloont duurzame projecten
De stad Antwerpen organiseert drie keer per jaar een jury die duurzame en vernieuwende projecten van bewoners, organisaties en bedrijven beoordeelt. Het projectenfonds Duurzame Stad geeft de geselecteerden vervolgens een financieel duwtje in de rug. Daarvoor trekt de stad jaarlijks 100.000 euro uit. Vijf organisaties dienden een project in bij de indieningsronde van oktober. Een van die projecten werd geselecteerd en ontvangt een subsidie van het projectenfonds: Oogst.

Oogst

“De vzw Oogst heeft in het kasteel Sterckshof in Deurne een plek gecreëerd waar Antwerpse kinderen vanaf zes jaar op een speelse en duurzame manier aan de slag kunnen gaan met voedsel”, verduidelijkt schepen Ait Daoud. “In de voedseltuin kunnen ze zaaien, planten, knutselen en experimenteren. De oogst wordt verwerkt tot een gezonde maaltijd. Zo krijgen de kinderen meer voeling met wat er op hun bord belandt.”

Elke schoolvakantie organiseert de vzw stages en op woensdagnamiddag kunnen kinderen meehelpen in de tuin en experimenteren met de oogst. De organisatie geeft ook workshops op verplaatsing, waarbij het koken gebeurt in een mobiele keuken. Met de subsidie van 15.000 euro van het projectenfonds wil Oogst zijn werking verder laten groeien en een breder en diverser publiek aantrekken, onder andere door een samenwerking met Atlas (integratie en inburgering Antwerpen).

Projectenfonds in 2018

Ook in 2018 kan iedereen met een duurzaam en vernieuwend idee een subsidieaanvraag indienen bij het projectenfonds Duurzame Stad. Er zijn 3 mogelijkheden om een project in te dienen, voor 1 februari, voor 15 mei of voor 1 oktober. Wie dus voor de volgende ronde een project wil indienen, moet dat doen voor 1 februari 2018. Meer informatie over het fonds staat op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. 

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor leefmilieu

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is