Werken fietsdistrictenroute schuiven op: tijdelijk geen verkeer van en naar R11 vanaf de Groenenborgerlaan

Op 22 juni 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit

De werken aan de fietsdistrictenroute draaien op volle toeren, zo ook de werken op de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Maandag 25 juni start een nieuwe fase in deze werken en vanaf maandag 2 juli start het vernieuwen van de fietspaden op de aansluiting van de Groenenborgerlaan met de expressweg R11. Gedurende 2 weken is er geen verkeer mogelijk op de aansluiting met de R11.  De werken op de Groenenborgerlaan zelf lopen nog tot het voorjaar van 2019.

Maandag 25 juni start de volgende fase van de werken op de Groenenborgerlaan, dit tussen de bushalte ter hoogte van de Dennenlaan en de Beukenlaan (zone 4) richting Berchem. Hierdoor is er geen autoverkeer meer mogelijk in dit straatdeel. Deze fase duurt in principe tot het einde van de zomervakantie. Voor het verkeer richting Berchem wordt er een omleiding voorzien.

Vernieuwen fietspaden aansluiting naar R11

Op maandag 2 juli pakt de aannemer de fietspaden aan op de aansluiting tussen de R11 en de Groenenborgerlaan (zone 7). Tegelijk vernieuwt hij ook het fietspad op de Groenenborgerlaan in de richting van Berchem tussen de keerlus aan de Wilgenlaan en de aansluiting met de R11. Deze werken duren tot maandag 16 juli, tenzij er zich slecht weer of onvoorziene omstandigheden voordoen. Tijdens deze periode is er geen autoverkeer mogelijk in deze zone. Ook de verbinding tussen de Groenenborgerlaan en de R11 is volledig onderbroken. Voor het autoverkeer en het openbaar vervoer worden omleidingen georganiseerd. De lokale middenstand blijft bereikbaar.

Tegen het voorjaar van 2019 is de volledige Groenenborgerlaan voorzien van een nieuw fietspad aan beide zijden van de straat. Op www.antwerpen.be/districtenroute staat een volledige planning van de werken.

Over de fietsdistrictenroute
De fietsdistrictenroute verbindt de districten en gemeenten tussen de R1 en de R11, van Petroleum Zuid door Hoboken tot Merksem en Luchtbal, met elkaar. Voor het grootste deel bestaat deze route al, maar hier en daar verdwijnt het fietspad om even verder weer op te duiken. Met de fietsdistrictenroute zorgt de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM nv), in samenwerking met de stad Antwerpen en de gemeente Schoten, ervoor dat deze ontbrekende stukken fietspad worden gerealiseerd.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is