Werken sportkamer Park Groot Schijn zijn gestart

Op 14 september 2016, over deze onderwerpen: Groen, Parken, Recreatie, Sport

De werken aan de nieuwe sportkamer in het Park Groot Schijn zijn van start gegaan. Die ‘sportkamer’ is het deel van het vernieuwde park dat is voorbehouden voor sportactiviteiten. De aannemer start nu met de constructie van het sportgebouw en de afbraak van enkele oude gebouwen op de site. Ook het skatepark verdwijnt tijdelijk. Dat krijgt daarna een nieuw plekje op het centrale plein in het park.

Velden voor voetbal en korfbal

In de eerste sportkamer krijgen twee voetbalclubs (Koninklijke Deurne OB en KVC Olympic Deurne) en twee korfbalclubs (Koninklijke Deurne Korfbalclub en Spartacus Korfbal), die nu verspreid zitten in het gebied, samen een gloednieuw gebouw en vier kunstgrasvelden. Drie van die velden zijn geschikt voor zowel voetbal als korfbal, een vierde enkel voor voetbalwedstrijden. De aanleg van de vier kunstgrasvelden start begin oktober.

Sportgebouw

Tussen de sportvelden komt het sportgebouw met tribunes, kleedkamers en een cafetaria voor elk van de betrokken clubs. De werken aan het gebouw zijn vorige week van start gegaan. Vanaf 17 september start de afbraak van onder andere het skatepark en enkele oude gebouwen. Begin 2017 start de aanleg van de tijdelijke parking achter de huidige skipiste.

Vanaf maart start ook de aanleg van het park, of de paden en natuur, rond de sportkamer. De inrichting van deze eerste groene voegen geeft een goed beeld van hoe het volledige park er in de toekomst zal uitzien.

Een park voor iedereen

“Met deze eerste sportkamer zetten we een nieuwe stap bij de realisatie van ons ambitieus masterplan Park Groot Schijn”, zegt schepen voor sport en publiek domein Ludo Van Campenhout. “Dat plan maakt van het huidige lappendeken van verenigingen en natuur één leesbaar geheel, waar recreatie, sport, natuur en verenigingsleven elk hun plaats vinden. Het plan kreeg vorm door een unieke samenwerking tussen alle betrokkenen binnen het gebied. Voor dit participatietraject won de stad Antwerpen in 2010 de prestigieuze Vlaamse Ruimtelijke Planningsprijs.”

“Het nieuwe Park Groot Schijn is niet enkel bestemd voor de vele clubs en verenigingen. Het wordt aangelegd als een echt park, van maar liefst 83 hectare groot. Een nieuwe groene long voor iedereen in Deurne, de stad Antwerpen en omstreken”, besluit schepen Van Campenhout. “Zo zal op het centrale plein van het park een nieuw skateterrein komen dat wordt aangelegd in samenwerking met het district.”

Als alles volgens plan verloopt kunnen de clubs vanaf het seizoen 2017-2018 gebruik maken van de nieuwe site.

Kamers en groene voegen

Het masterplan Park Groot Schijn legt in het hele gebied ‘kamers’ vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ waarin wandelpaden, wadi’s, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden. Vandaag zijn de volkstuinen en de natuuraanleg in het zuidelijke deel van het park al klaar, net als het speelbos.

Meer informatie over de werken

Meer informatie over het verloop en de timing van de werken is te vinden op www.parkgrootschijn.be.

Onderaan op de homepagina kan iedereen zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief over het volledige park.
Op de site zijn een aantal filmpjes te vinden waarin verschillende gebruikers getuigen over de realisatie van het park.
Ook een filmpje waarin de huidige fase van de werken wordt geïllustreerd staat online. Bij elke fasering zal dat verder uitbreiden.

Verantwoordelijken: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport en Elke Brydenbach, districtsschepen voor sport en jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is