Basisschool ’t Vliegertje start met een schoolstraat

Op 19 januari 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid

Vanaf 22 januari start Basisschool ’t Vliegertje in Deurne met een schoolstraat. De school, die in een drukke woonwijk ligt, heeft te kampen met parkeer- en snelheidsproblemen voor de schoolpoort. Een schoolstraat moet hier verandering in brengen.

Basisschool ’t Vliegertje ligt in een drukke woonwijk, die via twee straten bereikbaar is. In de Waasdonk, de straat voor de school, wordt momenteel vaak te snel gereden, foutgeparkeerd aan opritten en gemanoeuvreerd. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, werden er reeds een zebrapad en een sjabloon ‘zone 30’ aangebracht en werden er betonblokken geplaatst om de rijweg over een beperkte afstand te versmallen.

Schoolstraat
Deze maatregelen zorgen echter nog niet voor voldoende verkeersveiligheid. Daarom geeft het district Deurne deze straat nu het schoolstraatstatuut. Aan het begin en het einde van de schooldag wordt de straat gedurende een half uur afgesloten voor inrijdend gemotoriseerd verkeer. Daardoor wordt de verkeerssituatie vlak voor de school veel veiliger en aangenamer voor wie de woon-schoolverplaatsing te voet of met de fiets maakt.

Twee keer halfuur per dag

Een gemachtigd toezichter plaatst hiervoor aan de uiteinden van de schoolstraat in de Waasdonk een hek met daarop verkeersborden die auto’s de toegang verbieden. Dit zal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag het geval zijn van 8.15 tot 8.45 uur en van 15.30 tot 16 uur. Op woensdag is dat van 8.15 tot 8.45 en van 12.15 tot 12.45 uur. Het project loopt nog tot het einde van dit schooljaar.

Maandag 15 januari werden de ouders en buurtbewoners geïnformeerd tijdens een infomoment. Daar werd het hoe en waarom van de schoolstraat toegelicht. Volgend schooljaar zal de school opnieuw op haar ‘oude’ locatie (op de hoek van de Borsbeeksesteenweg en Fort III straat vlakbij Waasdonk) gevestigd zijn en is het schoolstraatstatuut op Waasdonk dus niet meer van toepassing.

Verantwoordelijken: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit - Claude Marinower, schepen voor onderwijs - Tjerk Sekeris, districtsburgemeester Deurne

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is