Nieuwe buurtparking voor wijk Markgrave

Op 7 december 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Parkeerbeleid

De vraag naar buurtparkings is groot in Antwerpen. Daarom opende de stad op 1 december een nieuwe, in de ondergrondse parking van een supermarkfiliaal in de Lange Elzenstraat. Ondertussen telt Antwerpen 36 buurtparkings met in totaal plaats voor 1309 voertuigen.

Buurtparkeren is een van de initiatieven waarmee stad Antwerpen de parkeerdruk op straat wil verminderen en meer ruimte op straat wil creëren. Bewoners kunnen aan een voordelig tarief een parkeerplaats huren voor hun auto of motor. Enkele parkings laten ook werknemers of eigenaars van omliggende winkels of bedrijven toe. De nieuwe buurtparking is uitsluitend voor buurtbewoners gedomicilieerd in de bewonerszone Harmonie-Brederode-Markgrave.

Wie een abonnement neemt in een buurtparking en een parkeervergunning voor bewoners inlevert, betaalt minder.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "Buurtparkings zijn een goede manier om parkeerdruk in de buurt te verminderen. Ook vermijden we daarmee zoekverkeer, een bonus voor de leefbaarheid van de buurt."

13 extra plaatsen

De ondergrondse buurtparking in de Lange Elzenstraat biedt plaats aan 13 voertuigen, in een formule van 10 deeltijdse en 3 voltijdse abonnementen. Bij een deeltijds abonnement kan men enkel ’s avonds vanaf 18u parkeren, tot 9u de volgende ochtend – in de weekends wel volledige dagen.

Bewoners die een deeltijdse plaats willen huren betalen per maand 41,47 euro, of 21,47 euro (na inlevering parkeervergunning bewoners). Voor een voltijdse plaats betalen ze per maand 77,02 euro of 57,02 euro (na inlevering parkeervergunning).

Meer info over tarieven en buurtparkeren is te vinden op www.parkereninantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link. Wie een plaats wil huren kan daarvoor mailen naar buurtparkeren [at] antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

De pers vindt de illustratieve foto van een buurtparking in de mediagalerij. En hier staat een overzicht van alle Antwerpse buurtparkings: https://pers.antwerpen.be/overzicht-buurtparkings-antwerpen

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is