Nieuwe fiets- en voetpaden op kruispunt Mercatorstraat, Brialmontlei, Belgiëlei en Van den Nestlei

Op 30 augustus 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid

Eind september start de aanleg van nieuwe fiets- en voetpaden op het kruispunt Mercatorstraat, Brialmontlei, Belgiëlei en Van den Nestlei in Antwerpen. Zo wordt een zwart punt verkeersveiliger gemaakt en een ontbrekende schakel in het fietsnetwerk weggewerkt. De werken lopen tot begin 2020.

Het kruispunt in Antwerpen aan de Mercatorstraat – Van den Nestlei – Belgiëlei, een zwart punt voor fietsers en voetgangers, krijgt vanaf eind september nieuwe fietspaden en fietsoversteken. Naast meer opstelruimte aan de hoeken en duidelijke oversteken, wordt het volledige kruispunt ook een stuk compacter. “Vandaag merken we dat veel fietsers niet weten hoe ze dit kruispunt op een correcte manier kunnen oversteken”, zegt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit, “Met deze aanpassingen wordt de onduidelijkheid weggewerkt en het kruispunt voor de fietser overzichtelijk en veiliger ingericht.”

Daarnaast wordt er een nieuwe fietsverbinding aangelegd tussen de Brialmontlei en Belgiëlei, een ontbrekende schakel in het huidige fietsnetwerk. Zo kunnen fietsers op een veilige manier het kruispunt met de Mercatorstraat – Van den Nestlei – Belgiëlei bereiken.

De werken gaan van start in de week van 30 september 2019 en worden uitgevoerd in vier fases. Tijdens fase 1 en 2 wordt er gewerkt op de hoeken van de Van den Nestelei met de Mercatorstraat. In de loop van december wordt tijdens fase 3 de rijbaan in de Van den Nestelei, tussen de Mercatorstraat en de Oostenstraat, vernieuwd. Vanaf januari 2020 start de vierde en laatste fase aan de kant van de Belgiëlei en met de aanleg van de verbinding met de Brialmontlei.

De mogelijke hinder en omleidingen tijdens deze werken kan u terugvinden op www.slimnaarantwerpen.be onder wegenwerken. Klik hier voor de rechtstreekse link. Ook de startdata van elke fase kan u daar raadplegen. Ten laatste midden maart 2020 zijn de werken afgerond, onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Koen Kennis, schepen voor mobiliteit – Paul Cordy, districtsburgemeester district Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is