Parking Scheldekaaien sluit definitief op maandag 15 november

Op 8 november 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Parkeerbeleid

Vanaf maandag 15 november zal de gratis parking op de Scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai volledig verdwijnen. Ook op het laatste deel van de parking, tussen de Goedehoopstraat en de Arsenaalstraat, start een archeologisch onderzoek in aanloop naar de heraanleg van dit kaaideel.

Op 1 september startte de eerste fase van een archeologisch onderzoek op de Scheldekaaien ter hoogte van de Sint-Michielskaai. Het onderzoek kadert in de heraanleg van de Scheldekaaien, de stabilisatie van de kaaimuur en de verhoging van de waterkering. De parking tussen de Vlaanderenstraat en de Arsenaalstraat is sindsdien niet meer toegankelijk. Vanaf vandaag sluit ook het deel van de parking tussen de Vlaanderenstraat en Rijkenhoek.

De tweede fase start op maandag 15 november en beslaat het deel van de parking tussen de Goedehoopstraat en de Arsenaalstraat. De volledige parking zal dan definitief worden afgesloten. Chauffeurs kunnen terecht in publieke parking Steendok, parking Zuiderterras, parking ’t Zuid, parking Zuiderplein of parking Rijnkaai. Op de website van Slim naar Antwerpen staan alle parkeermogelijkheden in en rond de stad.

Buurtparking Plantinkaai blijft open voor bewoners

De buurtparking Plantinkaai blijft open voor bewoners van de bewonerszones Sint-Andries, Historisch Centrum en Theaterbuurt-Meir. Zij kunnen hier gratis parkeren na bevestiging van hun registratie via buurtparkeren [at] antwerpen.be. Bewoners die hier parkeren en zich niet vooraf hebben geregistreerd, betalen een parkeervergoeding van 39 euro per 24 uur. Ze vinden alle info ook op www.antwerpen.be/buurtparking.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is