Snelle en tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen in districten Antwerpen, Berchem en Merksem

Op 14 december 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid

De stad Antwerpen voert dit voorjaar een aantal snelle en tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen uit in Antwerpen, Berchem en Merksem.

Antwerpen - Linkeroever

In de Lode Zielenslaan komt aan de zijde van het Frederik Van Eedenplein een prefab verkeersplateau. Ter hoogte van de huisnummers 12 en 40 installeert de stad twee rijbaankussens met een middengeleider. Aan de rand van de straat komen er verdrijvingsvlakken en plooibakens (flexibele palen) om uitwijkgedrag te voorkomen. Ook ter hoogte van twee zijstraten, de Georges Eekhoudlaan en de Oscar de Gruyterlaan, worden rijbaankussens geplaatst in beide rijrichtingen.

Berchem

Aan het Rooi in Berchem, in de Berchemboslaan, komen er 6 betonnen rijbaankussen bij (3 per rijrichting, ter hoogte van huisnummers 2, 14 en 28). Ook hier worden er aan de rand van de straat verdrijvingsvlakken en plooibakens geïnstalleerd om uitwijkgedrag te voorkomen. De markeringen aan de halte ter hoogte van huisnummers 19 en 26 zullen verwijderd worden. In de Saffierstraat installeert de stad 4 betonnen rijbaankussens ter hoogte van huisnummers 222, 231, 239 en 250. Ook hier zullen een verdrijvingsvlak en flexibele palen uitwijkgedrag voorkomen.

Merksem

In de Adelaarstraat worden ter hoogte van huisnummer 1 en huisnummer 38 betonnen rijbaankussens aangelegd, met ook een plaatselijke wegversmalling door middel van markeringen. Plooibakens zorgen voor een fietsdoorsteek. In de parkeerstroken zijn verdrijvingsvlakken met flexibele palen voorzien, die uitwijkgedrag verhinderen.

Snelle en tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen

Eenvoudige, tijdelijke infrastructuuringrepen zorgen ervoor dat er minder snelheidsovertredingen plaatsvinden. Door zwarte punten met snelle en tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen aan te pakken, wil de stad snel actie ondernemen om zo kruispunten verkeersveiliger maken in afwachting van een meer structurele aanpak.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is