Stad maakt kruispunt Lange Beeldekensstraat – Pothoekstraat verkeersveiliger

Op 14 juni 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid

Stad Antwerpen voert komende zomer werken uit voor een aantal structurele verkeersveiligheidsmaatregelen op het kruispunt van de Lange Beeldekensstraat met de Pothoekstraat en de Somméstraat. Dat staat op de lijst met zwarte verkeerspunten.    

Op het kruispunt van de Lange Beeldekensstraat met de Pothoekstraat en de Somméstraat werden in 2018 reeds versneld een aantal tijdelijke maatregelen ingevoerd met oog op een verhoogde verkeersveiligheid: het kruispunt werd compacter gemaakt via palen en markeringen. De stad baseerde zich hiervoor zoals steeds op een dynamische lijst van ‘zwarte punten’, die de lokale Antwerpse verkeerspolitie elk jaar bijwerkt.   

Omdat uit recente ongevallencijfers en observaties gebleken is dat de verkeersveiligheid op het kruispunt in kwestie nog steeds voor verbetering vatbaar is, besloot stad Antwerpen om bijkomende maatregelen toe te passen. De dienst mobiliteit stelde samen met de verkeerspolitie een maatregelenpakket op. Daarbij hielden ze rekening met onder andere de huidige functie en vormgeving van de weg, de verkeersstromen en -intensiteiten. De concrete maatregelen zijn een conflictvrije verkeerslichtenregeling voor de voetgangers, en het vergroten van de opstelruimte aan de voetgangersoversteken op twee hoeken.   

Door zwarte punten met snelle en tijdelijke of structurele verkeersveiligheidsmaatregelen aan te pakken, neemt de stad actie om kruispunten verkeersveiliger maken.  

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Wegwerken van zwarte punten is een prioriteit in ons verkeersbeleid. Tussen 2020 en eind 2023 pakten we er zo in totaal al 64 aan. Omdat het gaat om een dynamische lijst komen er uiteraard ook steeds nieuwe zwarte punten bij, dus ze blijven een aandachtspunt.” 

Bart De Wever - Burgemeester
Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is