Twee nieuwe buurtfietsenstallingen

Op 2 mei 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Parkeerbeleid

Het aantal buurtfietsenstallingen in Antwerpen blijft toenemen. Sinds 1 mei zijn er twee nieuwe geopend: in de Tweelingenstraat in Zurenborg en de Herrystraat in Deurne. Dat brengt het totaal op 1383 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners.

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige fietsenstallingen of fietstrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun fiets te plaatsen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1383 fietsstaanplaatsen, verdeeld over 29 inpandige fietsenstallingen en 25 fietstrommels.

“Hiermee vermijden we hinderlijk achtergelaten fietsen en zorgen we ervoor dat buurtbewoners hun fietsen veilig en comfortabel kunnen stallen, geen overbodige luxe met het toenemend aantal fietsen”, zegt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit.

Buurtbewoners betalen 5,92 euro per maand voor een gewone fiets of 11,83 euro per maand voor een cargofiets. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via buurtparkeren [at] antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Twee nieuwe buurtfietsenstallingen

Sinds 1 mei zijn er twee nieuwe buurtfietsenstallingen geopend:

In de Tweelingenstraat 100, 2018 Antwerpen: met plaats voor 24 fietsen en 2 cargofietsen.
In de Herrystraat 11, 2100 Deurne: met plaats voor 12 fietsen en 1 cargofiets.

Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.parkereninantwerpen.be

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is